Kachní prso pokapané pomeranči zpět

Ingredience:
kachní prso500 griccota / tvarohový sýr150 grozmarýn5 g
olej30 gsůl10 gpepř3 g
pomeranče150 gSambal Manis100 g
kachní prso 500 g, riccota / tvarohový sýr 150 g, rozmarýn 5 g, olej 30 g, sůl 10 g, pepř 3 g, pomeranče 150 g, Sambal Manis 100 g

Příprava

Kdo by neměl kachničku rád. Vidíte tu kůrčičku? To stojí za to!

Do kachního prsa uděláme vnitřní řez, abychom ho mohli lehce naplnit.
Do náplně jsem použil  riccotu, sůl, pepř, rozmarýn a lžíci olivového oleje.
Prsíčko opatrně rozřízneme  od strany na stranu a opatrně naplníme náplní.
Spíchneme párátkem, pokapeme pomerančem a dáme na rozpálenou pánev kůží dolu cca na 5min. Kůžičku nařežeme na malé kostičky.
Po té obrátíme prsíčko a necháme dalších 5 až 7 min.

Maso necháme odpočinout na teplé pánvičce a pak filujeme na malé plátky. Podáváme s bramborovou kačí a grilovanou zeleninou.

 

2013-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI