Ingredience: | |||||
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu | dle potřeby | lišky | hrst | tymián | 3 snítky |
červený pepř celý (můžete rozdrtit) | 1 - 2 lžičky | vývar | 100 ml | smetana | 100 ml |
sůl | dle chuti | peř | špetka | olej | trochu |
Zvěřina je velmi chutné, dietní a zdravé maso. Mám hodného souseda, který na mě vždycky myslí, když se trefí. Dnes jsem připravovala maso ze hřbetu mladého kance, maso je krásně měkké a není cítit tolik zvěinou jako starší kusy. Takže pokud budete mít možnost, volte radějí mladší zvíře. Lišky jsem měla z loňska ještě v mrazáku a tak jsem je použila do dnešní omáčky. Ale na lišky při mražení pozor!
Velmi rády hořknou a proto je, jako jediné houby, před mražením oblanšíruji. Pak se nestane, aby zhořkly. Použitý červený pepř má podobně jako zelený trochu ovocnou chuť a není příliš pálivý. A pokud nemáte zvěřinu, nezoufejte, můžete klidně připravit i z vepřové panenky.
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byli uvnitř růžové. Maso vyjmeme a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve " odmočit " opečené kousíčky. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti překrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.
Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme. Osolíme je a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.
Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI