Kančí medailonky s liškami zpět

Ingredience:
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu dle potřebylišky hrsttymián3 snítky
červený pepř celý (můžete rozdrtit)1 - 2 lžičkyvývar100 mlsmetana100 ml
sůl dle chutipeř špetkaolej trochu
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu dle potřeby, lišky hrst, tymián 3 snítky, červený pepř celý (můžete rozdrtit) 1 - 2 lžičky, vývar 100 ml, smetana 100 ml, sůl dle chuti, peř špetka, olej trochu

Příprava

Zvěřina je velmi chutné, dietní a zdravé maso. Mám hodného souseda, který na mě vždycky myslí, když se trefí. Dnes jsem připravovala maso ze hřbetu  mladého kance, maso je krásně měkké a není cítit tolik zvěinou jako starší kusy. Takže pokud budete mít možnost, volte radějí mladší zvíře. Lišky jsem měla z loňska ještě v mrazáku a tak jsem je použila do dnešní omáčky. Ale na lišky při mražení pozor!

Velmi rády hořknou a proto je, jako jediné houby, před mražením oblanšíruji. Pak se nestane, aby zhořkly.  Použitý červený pepř má podobně jako zelený trochu ovocnou chuť a není příliš pálivý. A pokud nemáte zvěřinu, nezoufejte, můžete klidně připravit i z vepřové panenky.

Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byli uvnitř růžové.  Maso vyjmeme a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve " odmočit " opečené kousíčky. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti překrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.

Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme. Osolíme je a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.

Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát. 

2015-04-21 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI