Kančí ragú zpět

Ingredience:
kančí maso nebo jiná zvěřina750 gmrkev1 ksceler2 řapíky
sušené houby hrstslanina150 gbrandy (můžete použít cca 150 ml červeného vína)50 ml
velká cibule1 ksčerstvý tymián dle chutibobkový list2 ks
jalovec8 kuličeknové koření5 kuličekpepř5 kuliček
olej trochusůl dle chuti
kančí maso nebo jiná zvěřina 750 g, mrkev 1 ks, celer 2 řapíky, sušené houby hrst, slanina 150 g, brandy (můžete použít cca 150 ml červeného vína) 50 ml, velká cibule 1 ks, čerstvý tymián dle chuti, bobkový list 2 ks, jalovec 8 kuliček, nové koření 5 kuliček, pepř 5 kuliček, olej trochu, sůl dle chuti

Příprava

Kančí a i ostatní maso ze zvěřiny je velice zdravé a dietní, obsahuje minimum tuku, dokonce méně než maso kuřecí i králičí. Měla jsem doma ještě ořez z mladého kance, tak jsem zužitkovala na ragú. Můžete podlít klasicky červeným vínem, já jsem tentokrát zvolila panáka brandy a bylo to skvělé :-) Pokud se dostanete ke zvěřině, určitě vyzkoušejte, třeba i s tím vínem.

Maso nakrájíme na kostky, cibuli, mrkev a celer na kostičky. Na oleji orestujeme nejprve cibuli se slaninou, pak přidáme mrkev, celer a houby. Restujeme asi 5 minut na mírnějším plameni. Pak přihodíme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, přidáme všechno koření včetně tymiánu a vlijeme brandy. Necháme zcela odpařit a poté podlijeme nepatrně vodou. Přiklopené dusíme asi hodinu, občas promícháme a postupně podléváme, když se voda skoro vypaří. Ragú by se nemělo zahušťovat, takže podléváme opravdu jen tak, aby nám vznikla hustší šťáva.
Podávala jsem s bramborovými spätzlemi, je možno také s bramborovým knedlíkem, rýží, prostě podle chuti.

2015-04-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI