Kančí roláda s masovou fáší zpět

Ingredience:
kančí žebra dle potřebypikantní klobásky dle potřebylesní houby dle potřeby
slanina kousekvejce1 ksmáslo kousek
čerstvý tymián pár snítekčerstvě nadrcený pepř špetkasůl dle chuti
kořenová zelenina dle chuticibule1 ksnové koření pár kuliček
celý pepř pár kuličekjalovec pár kuličekbobkový list1 ks
šípková zavařenina dle chutisilný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny dle potřebyolej trochu
sůl dle chutikančí maso dle potřeby
kančí žebra dle potřeby, pikantní klobásky dle potřeby, lesní houby dle potřeby, slanina kousek, vejce 1 ks, máslo kousek, čerstvý tymián pár snítek, čerstvě nadrcený pepř špetka, sůl dle chuti, kořenová zelenina dle chuti, cibule 1 ks, nové koření pár kuliček, celý pepř pár kuliček, jalovec pár kuliček, bobkový list 1 ks, šípková zavařenina dle chuti, silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny dle potřeby, olej trochu, sůl dle chuti, kančí maso dle potřeby

Příprava

Kančí maso v pomalém hrnci je bezkonkurenční. V podobě rolády si jistě pochutnáte. Kvalitní a hojný cibulový základ a čerstvý tymián udělají své.

Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme. Osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin. Já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci. Vývar na stupeň I. 8.5 hodiny.

Druhý den začneme s roládou. Maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a najemno umeleme s kouskem slaniny. Pokud je potřeba trochu přisolíme. Přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla.
Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami. Pevně svineme ( pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes ) a zpevníme provázkem.
Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm. Maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme. Já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub. Vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme. Já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny. Mezitím jsem ho několikrát obrátila.
Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple. Šťávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou.
Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem.

2014-12-11 Hlavní chody

Poznámka

Nebudu udávat gramáže, je to na velikosti masa a chuti každého.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI