Kapusta zapečená s bulgurem a uzeným masem zpět

Ingredience:
bulgur1 hrníčekkapusta1/2 hlávkyuzené maso1 větší hrst
vejce zozmíchaná s mlékem3 ksvelká cibule1 ksčesnek5 stroužků
majoránka1 hrstsůl1 špetkasádlo1 lžíce
strouhanka na vysypání formy1 hrstka
bulgur 1 hrníček, kapusta 1/2 hlávky, uzené maso 1 větší hrst, vejce zozmíchaná s mlékem 3 ks, velká cibule 1 ks, česnek 5 stroužků, majoránka 1 hrst, sůl 1 špetka, sádlo 1 lžíce, strouhanka na vysypání formy 1 hrstka

Příprava

Milovníci bulguru, kapusty a uzeného masa, těšte se. Toto jídlo je chutné, syté a na talířku krásně barevné. 

Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody.
Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou.
Bulgur uvaříme, pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak ve vodě, na skus. Slijeme.

Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme dozlatova.

Dobrou chuť! 

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI