Kapustový nákyp s veganskou krustou zpět

Ingredience:
kapusta (1/2 velké hlávky)cca 1 kgvelká cibule2 ksmrkev500 g
brambory1 kgolivový olej dle potřebyhimalájská sůl dle chuti
třtinový cukr1/3 lžičkymletá skořice1/3 lžičkymletý muškátový oříšek1/3 lžičky
čerstvě namletý pepř dle chuti
Zálivka:
tahini3 lžícelahůdkové droždí5 lžicrostlinný jogurt200 g
sušená bazalka1 lžičkarýžové mléko k doředění
kapusta (1/2 velké hlávky) cca 1 kg, velká cibule 2 ks, mrkev 500 g, brambory 1 kg, olivový olej dle potřeby, himalájská sůl dle chuti, třtinový cukr 1/3 lžičky, mletá skořice 1/3 lžičky, mletý muškátový oříšek 1/3 lžičky, čerstvě namletý pepř dle chuti, tahini 3 lžíce, lahůdkové droždí 5 lžic, rostlinný jogurt 200 g, sušená bazalka 1 lžička, rýžové mléko k doředění

Příprava

Chuť na pečenou zeleninu máme teď docela často a pro mě je to i úspora času u plotny. Fotka sice nic moc, ale ta vypečená vegan zálivka je jedna báseň. Vyzkoušejte třeba i na zapečené těstoviny. Recept na ní jsem vyzkoušela podle jedné německé vegan kuchařky a je opravdu výtečná!

Do velké zapékací nádoby rozprostřeme očištěnou a nakrájenou zeleninu, zacákneme olivovým olejem a okořeníme. Nejlépe čistou rukou v pekáčku lehce směs prohodíme, aby se vše promíchalo.
V mixéru vyšleháme zálivku a rovnoměrně s ní polijeme zeleninu. Dáme trouby vyhřáté na 180°C na 40-50 minut zapéct. V první polovině zakryjeme druhým pekáčkem, na závěr odkryjeme.

2018-11-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI