KÄSKNÖPFLE zpět

Těsto na knöpfle/spätzle:
hladká mouka100 ghrubá mouka200 gkrupice1/2 lžíce
voda1 lžičkavejce3 kssůl dle chuti
Dále budete potřebovat:
sýry dle chuti150 gšunka a slanina dle chutičervená cibule dle chuti
hladká mouka 100 g, hrubá mouka 200 g, krupice 1/2 lžíce, voda 1 lžička, vejce 3 ks, sůl dle chuti, sýry dle chuti 150 g, šunka a slanina dle chuti, červená cibule dle chuti

Příprava

Dnes nám počasí navnadilo chuťové pohárky na tyrolskou specialitku. Všechny ingredience mám doma, tak byl oběd jasný.

V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme.

Z mouky, krupice, vajec, soli a vody vypracujeme těsto. Pracujte rychle. Pak jej na struhadle nastrouhejte do vody. Nejlepší je originální struhadlo na špecle. Knöpfle/spätzle nechte vystoupat k hladině. Pak scedíme a přendáme do misky a zasypeme 150 g nastrouhaných sýrů dle chuti. 

V pánvi si postupně orestujeme do křupava šunku se slaninou. Dáme na kuchyňskou utěrku odsát zbytek tuku. 

V té samé pánvi orestujeme do zlatova a křupava červenou cibulku.

Pak už si jen vezmeme talíř, nandáme horké sýrové knöpfle/spätzle, zasypeme šunkou se slaninou a cibulkou. 

Podáváme se zeleninou nebo kysaným zelím nebo kimči.

Dobrou chuť.

2020-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI