KÄSKNÖPFLE zpět

Těsto na knöpfle/spätzle:
hladká mouka100 ghrubá mouka200 gkrupice1/2 lžíce
voda1 lžičkavejce3 kssůl dle chuti
Dále budete potřebovat:
sýry dle chuti150 gšunka a slanina dle chutičervená cibule dle chuti
hladká mouka 100 g, hrubá mouka 200 g, krupice 1/2 lžíce, voda 1 lžička, vejce 3 ks, sůl dle chuti, sýry dle chuti 150 g, šunka a slanina dle chuti, červená cibule dle chuti

Příprava

Dnes nám počasí navnadilo chuťové pohárky na tyrolskou specialitku. Všechny ingredience mám doma, tak byl oběd jasný.

V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme.

Z mouky, krupice, vajec, soli a vody vypracujeme těsto. Pracujte rychle. Pak jej na struhadle nastrouhejte do vody. Nejlepší je originální struhadlo na špecle. Knöpfle/spätzle nechte vystoupat k hladině. Pak scedíme a přendáme do misky a zasypeme 150 g nastrouhaných sýrů dle chuti. 

V pánvi si postupně orestujeme do křupava šunku se slaninou. Dáme na kuchyňskou utěrku odsát zbytek tuku. 

V té samé pánvi orestujeme do zlatova a křupava červenou cibulku.

Pak už si jen vezmeme talíř, nandáme horké sýrové knöpfle/spätzle, zasypeme šunkou se slaninou a cibulkou. 

Podáváme se zeleninou nebo kysaným zelím nebo kimči.

Dobrou chuť.

2020-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI