Kebab na bambusu s bylinkami zpět

Ingredience:
mleté maso mix0,5 kgsezam1 lžícelimetka1 ks
sůl1 lžícepepř špetkaolivový olej3 lžíce
chilli1-3 ksvejce1 kscibule1 ks
česnek2 stroužkypažitka hrstkakari2 lžíce
zakysaná smetana0,15 mlkurkuma1/2 lžícečervená paprika2 lžíce
mleté maso mix 0,5 kg, sezam 1 lžíce, limetka 1 ks, sůl 1 lžíce, pepř špetka, olivový olej 3 lžíce, chilli 1-3 ks, vejce 1 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, pažitka hrstka, kari 2 lžíce, zakysaná smetana 0,15 ml, kurkuma 1/2 lžíce, červená paprika 2 lžíce

Příprava

Obejděte stánek na náměstí obloukem a vrhněte se spolu se mnou na právý domácí kebab, který rozvoní půlku panelového domu. 

Salsa - mexico (rajče, cibule, koriandr, zelené chilli, česnek, paprika červená, limetka, cukr, sůl)
Salsa – exotik (ananas, japonská sojová omáčka, bylinky, sůl, chilli, zelená jarní cibulka, cukr)
Dip - medovo-hořčicový s kousky ořechů (majonéza, zakysaná smetana, hořčice, med, ořechy)
Dip – quacamole(avokádo, sůl, pepř, rajče, cibulka, olivový olej, chilli, koriandr)

Zelenina:
Mix zelenina do alobalu (česnek, paprika, cuketa, bylinky, olej, cibule, dýně, houby, červená řepa, lilek)
Možno přidat kozí sýr, hermelín, nivu, olivy, capary…

Salát:
lehký salát s červenou řepou a ořechy a červenou řepou
- brusinky, olivový olej, cukr, sůl, pomeranč šťáva, limetka

Marinování masa:
- olej, bylinky, hrubá sůl, pepř barevný, hořčice, samba, kokosové mléko... 
- Sladkokyselý nálev na 24h (ocet, cukr, citron, divoké koření, olej, kořenová zelenina)
- Možnost maso naložit do škrobu s vejcem a bylinkami
- Maso se dá marinovat i v celku (rosbeaf)

2013-10-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI