Knedlíky na slano zpět

Těsto na knedlíky:
mouka na knedlík (Penam)250 golej100 mlvoda120 ml
kmín dle chutilněná semínka dle chutisůl dle chuti
Náplň:
Šmakoun Mexiko - nastrouhaný400 gnastrouhaná niva100 gčesnek1 stroužek
červená cibule1 ks
mouka na knedlík (Penam) 250 g, olej 100 ml, voda 120 ml, kmín dle chuti, lněná semínka dle chuti, sůl dle chuti, Šmakoun Mexiko - nastrouhaný 400 g, nastrouhaná niva 100 g, česnek 1 stroužek, červená cibule 1 ks

Příprava

Poslední dobou miluju čím dál tím víc společné nedělní obědy  ještě víc knedlíky. Avšak v rámci zdravého životního stylu jsem si udělala opět malinko zdravější verzi. I když zastávám teorii, že téměř vše je zdravé, když se toho jí s mírou a nepřehání se to. Tyhle knedlíčky jsou fantasticky vláčné.

Nejdříve si smícháním všech surovin vypracujeme hladké těsto na knedlíky. Na plotnu si dáme vařit vodu se špetkou soli.

Suroviny, které máme připravené na náplň (Šmakoun, niva, česnek a cibule), zpracujeme na kompaktní hmotu. 

Těsto rozdělíme na stejné díly a postupně je plníme připravenou směsí. Zabalíme do těsta (já dávala opravdu hodně náplně) a vaříme cca 10 minut. Knedlíky vyplavou. 

Podáváme s domácím zelím.

Dobrou chuť.

2018-03-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI