Kotleta s karamelizovanou řepou a křenovým dipem zpět

Ingredience:
menší kotleta (nebo 2 velké)4 kshrubě mletý čerstvý pepř špetkasůl špetka
Karamelizovaná řepa:
čerstvá červená řepa2 ksmáslo nebo trocha olivového oleje kousekocet balsamico4 lžíce
med nebo hnědý cukr2 lžícehřebíček3 ksnové koření4 kuličky
sůl špetka
Křenový dip:
zakysaná smetana1 kelímekstrouhaný čerstvý křen trochasůl špetka
menší kotleta (nebo 2 velké) 4 ks, hrubě mletý čerstvý pepř špetka, sůl špetka, čerstvá červená řepa 2 ks, máslo nebo trocha olivového oleje kousek, ocet balsamico 4 lžíce, med nebo hnědý cukr 2 lžíce, hřebíček 3 ks, nové koření 4 kuličky, sůl špetka, zakysaná smetana 1 kelímek, strouhaný čerstvý křen trocha, sůl špetka

Příprava

Kotletka není nic zvláštního, ale v kombinaci s křenovým dipem a řepou, je to luxusní záležitost.

Kotlety po stranách nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme a potřeme olejem. Necháme min. 2 hodiny odležet. Osolíme a opepříme těsně před pečením.
Řepu nahrubo nastrouháme. Do pánve dáme máslo nebo olej, cukr nebo med, necháme rozpustit a přilijeme ocet. Vhodíme koření a necháme chviličku bublat. Přidáme řepu, osolíme, zamícháme a podlijeme cca 50ml vody. Přiklopíme a necháme na mírném ohni 15 minut probublávat. Řepa by neměla být úplně měkká (ale každý podle své chuti).
Rozpálíme pánev, podle toho, kolik jsme použili na kotlety oleje, přidáme olej na pánev. Maso osolíme, opepříme a z obou stran opečeme. Stačí tak 3 minuty z každé strany.
Mezitím nastrouháme křen a vmícháme ho se solí do kysané smetany.

2013-11-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI