Králík na černo zpět

Ingredience:
králičí stehýnka nebo hřbety4 ksvelká cibule1 ksčesnek4 stroužky
mrkev3 kskořen petržele1 ksceler1/4 ks
povidla1 skleničkastrouhaný perník10 dkgoloupané mandle2 lžíce
vlašská jádka1 lžícerozinky2 lžícečerný pepř15 kuliček
nové koření8 kuličeksušený tymián špetkabobkové listy2 ks
sůl špetka
králičí stehýnka nebo hřbety 4 ks, velká cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, mrkev 3 ks, kořen petržele 1 ks, celer 1/4 ks, povidla 1 sklenička, strouhaný perník 10 dkg, oloupané mandle 2 lžíce, vlašská jádka 1 lžíce, rozinky 2 lžíce, černý pepř 15 kuliček, nové koření 8 kuliček, sušený tymián špetka, bobkové listy 2 ks, sůl špetka

Příprava

Kralík na černo. Je to recept, který je docela žádaný nejen proto, že králičí maso je dietní, ale protože tento recept na kořenové zelenině lidé milují. Doufám, že vám bude zrovna podle toho mého receptu chutnat.

Králičí stehýnka dejte do hrnce, zalijte 1,5 litrem vody, přidejte kořenovou zeleninu, osolte, okořeňte a zvolna vařte do změknutí masa. Vývar sceďte, maso oberte z kostiček, zeleninu a koření vyhoďte. Do vývaru vmíchejte povidla i perník a společně povařte. Promixujte, aby nevznikly perníkové žmolky. Přidejte mandle, ořechy, rozinky a králičí maso. Nechejte omáčku rozležet do druhého dne a přílohu si vyberte podle své chuti, třeba noky, knedlík nebo brambory.

2014-10-31 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI