Králík s cibulovou omáčkou na víně zpět

Ingredience:
naporcovaný králík1 ksvelká cibule (použila jsem červené)4 ksslanina150 g
kvalitní červené víno250 mlčerstvý tymián pár snítekčerstvý rozmarýn pár snítek
nové koření5 kuličekjalovec5 kuličekbobkový list2 ks
hřebíček2 ksmáslo, olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý) kouseksůl dle chuti
naporcovaný králík 1 ks, velká cibule (použila jsem červené) 4 ks, slanina 150 g, kvalitní červené víno 250 ml, čerstvý tymián pár snítek, čerstvý rozmarýn pár snítek, nové koření 5 kuliček, jalovec 5 kuliček, bobkový list 2 ks, hřebíček 2 ks, máslo, olej nebo sádlo (jak je kdo zvyklý) kousek, sůl dle chuti

Příprava

Máte rádi králičí maso? Tak to jste u toho správného receptu.

Porce králíka osolíme (pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou). Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba, přidáme malinko tuku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, orestujeme a přihodíme na kolečka nakrájené cibule. Osolíme, přidáme všechno koření včetně čerstvých bylinek a restujeme na mírnějším plameni cca 10 minut. Poté podlijeme vínem a necháme částečně odpařit. Vrátíme zpět maso, malinko můžeme podlít ještě vodou a vložíme do rozpálené trouby na 220°C. Prvních 20 minut pečeme přiklopené, poté odkryjeme a dopečeme doměkka a dohněda. V případě potřeby podléváme vodou.

Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, ale jistě se k tomu hodí i šťouchané brambory, kaše ...

2013-11-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI