Králík s majoránkovou omáčkou zpět

Ingredience:
naporcovaný králík1 ksmáslo + 1 lžíce oleje100 gcibule2 ks
slanina150 gsušené houby hrstbobkový list3 ks
nové koření a jalovec5 kuličeknasekaná čerstvá majoránka2 lžícehladká mouka na poprášení masa
sůl dle chuti
naporcovaný králík 1 ks, máslo + 1 lžíce oleje 100 g, cibule 2 ks, slanina 150 g, sušené houby hrst, bobkový list 3 ks, nové koření a jalovec 5 kuliček, nasekaná čerstvá majoránka 2 lžíce, hladká mouka na poprášení masa, sůl dle chuti

Příprava

Omáčka provoněná čerstvou majoránkou....

Porce králíka osolíme a obalíme v mouce. Přebytek mouky lehce setřepeme.
V pekáči rozpustíme máslo s olejem a maso na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme.
Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, orestujeme, přihodíme sušené houby, všechno koření a ještě chvilku mícháme a restujeme. Pak vložíme zpět maso, malinko podlijeme a přiklopíme. Králíka jsem cca 30 minut " předdělala" na sporáku a poté přendala do rozpálené trouby na 200C, kde se dopékal cca 40 minut. Podle potřeby malinko podléváme. Nakonec vsypeme posekanou majoránku. Omáčka by měla být díky mouce zahuštěná dostatečně.

Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo různými variacemi brambor.

2014-02-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI