Králík se zeleninovou omáčkou a quinou

zpět
Králík se zeleninovou omáčkou a quinou
Omáčka:
mrkev3 kspetržel1 kseler50 g
dýně150 gpórek30 gvoda1 l
řepkový olej pár kapek
Vývar:
králičí prsa100 gmrkev2 ksceler30 g
petržel1 ksvoda1 l
Příloha:
světlá quinoa15 gčervená quinoa15 g
mrkev 3 ks, petržel 1 ks, eler 50 g, dýně 150 g, pórek 30 g, voda 1 l, řepkový olej pár kapek, králičí prsa 100 g, mrkev 2 ks, celer 30 g, petržel 1 ks, voda 1 l, světlá quinoa 15 g, červená quinoa 15 g

Příprava

Původně měl být králíček se špenátem, ale řekla jsem si, že udělám změnu a změna slavila úspěch. Králíček se konal, ale se zeleninovou omáčkou a quinoou. Náš malý strávníček vymlasknul celou mističku a ještě křičel mamíííí mňamííí.

Zeleninu na omáčku očistíme, pokrájíme a uvaříme v páře. 
Vývar - maso omyjeme a vložíme společně s nahrubo pokrájenou zeleninou do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí masa a zeleniny. 
Poté maso a zeleninu vyjmeme a vývar použijeme k uvaření quinoy. Zbylý vývar použijeme na přípravu omáčky. Zeleninu, kterou jsme připravili v páře rozmixujeme a naředíme vývarem. Pro lepší vstřebatelnost živin přidáme pár kapek řepkového oleje.
Omáčku podáváme společně s králičím masem a quinoou.

Zeleninu, kterou jsme vyjmuli a zbytek vývaru můžeme použít na přípravu polévky, nebo ji do omáčky rovněž přidat. Já si udělala polévku do zásoby.

2016-02-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI