Králík v omáčce z cuket, česneku a bílého vína zpět

Ingredience:
králičí maso4 porcecibule2 ksčesnek2 palice
mladá cuketa2 ksbílé víno4 dclhladká mouka1 lžíce
smetana na vaření1 kelímekčerstvý tymián svazeksůl dle chuti
pepř špetkaolej trochuvoda dle potřeby
králičí maso 4 porce, cibule 2 ks, česnek 2 palice, mladá cuketa 2 ks, bílé víno 4 dcl, hladká mouka 1 lžíce, smetana na vaření 1 kelímek, čerstvý tymián svazek, sůl dle chuti, pepř špetka, olej trochu, voda dle potřeby

Příprava

Dnešní recept je opět improvizací na téma co dal mrazák naší babičky. Tentokrát byl balíček dokonce popsaný "Králík", bohužel to byly jenom pření běhy asi ze tří králíků. Je to maso, je to dobré maso, ale není ho tam hodně a pečením by ho bylo ještě méně. Po ranní procházce po zahradě se na mě navíc opět usmívaly dvě cukety a v lednici byl zbytek výborného pavlovského vína. Vzhledem k tomu, že si strávníci vyžádali nášup, tak to byla dobrá kombinace a já se s vámi ráda podělím o recept.

Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy. Vše společně chvíli opékejte a nakonec zaprašte lžící hladké mouky, osolte a opepřete. Maso a zeleninu podlijte vínem a vodou tak aby byl každý kousek masa ponořený. Za stálého bublání na mírném plameni duste minimálně 2 hodiny. 
Když je maso měkké tak jej vyjměte z hrnce. Vytáhněte také svazek tymiánu. 
Omáčku rozmixujte dohladka a nakonec přimíchejte smetanu. Lehce dvě minuty provařte a vraťte maso zpět. 
Podávejte s těstovinami, nebo pečeným bramborem.

2015-08-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI