Krémové špagety s řepou zpět

Ingredience:
oloupané středně velké červené řepy2 kssůl dle chuticitronová kůra dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chutiolivový olej dle potřebymascarpone2 lžíce
vroucí voda trochutěstoviny200 gricotta4 lžíce
čerstvá nasekaná petrželka dle chuti
oloupané středně velké červené řepy 2 ks, sůl dle chuti, citronová kůra dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, mascarpone 2 lžíce, vroucí voda trochu, těstoviny 200 g, ricotta 4 lžíce, čerstvá nasekaná petrželka dle chuti

Příprava

Miluji bleskové recepty jen s pár surovinami, které jsou absolutně úžasným chuťovým zážitkem. A právě takový recept pro Vás dnes mám. Pokud jste milovníkem pečené červené řepy ,ale nechce se Vám čekat mnohdy až hodinu než se řepa dobře upeče a zároveň milujete Italskou kuchyni, mám pro Vás recept který mě tak nějak dnes napadl (určitě ho vymyslet někdo přede mnou, ale u mě to byla čistá improvizace) a je tak vynikající , že se automaticky stává  top dobrotou s řepou. Recept je hodně jednoduchý, rychlý a hlavně hotový do 15 ti minut. Je pouze nutné ho velmi rychle servírovat po uvaření, jelikož omáčka má tendenci rychleji chladnout.

Nejprve si dáme vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. K tomuto receptu se nejvíce hodí velmi tenké špagety hotové do tří minut, poté samozřejmě i normální špagety nebo celozrnné. Mezitím nastrouháme čerstvou oloupanou řepu nahrubo. Doporučuji nevynechat zástěru a použít jednorázové rukavice, řepa pěkně barví a její krásná sytá šťáva bude lehce i kolem struhadla! A jak známo jde špatně vyprat tak pozor. V pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje a na něm osmahneme doměkka řepu, trvá to asi 7-8 minut. Poté ji osolíme, opepříme a přidáme citronovou kůru z poloviny citronu. Dobře promícháme a vmícháme ricottu i mascarpone. Nyní budete muset přikápnout trošku horké vody, tak abyste měli dostatečně tekutou omáčku, ale pozor stále se jedná o hustší typ omáčky.

Nyní bychom měli mít hotové těstoviny, které slijeme a vmícháme do směsi s řepou, přidáme čerstvou petrželku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme. Těstoviny mají úžasnou krémovou chuť, kde je výrazně cítit sladkost pečené lehce pikantní řepy. 

2016-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI