Krevety na česneku, zelené petrželce a růžovém víně s nudlemi Angel Hair zpět

Ingredience:
čerstvé krevety500 gčesnek4 stroužkyčerstvá zelená petrželka hrst
olivový olej6 lžicpepř špetkasůl špetka
citron1 kskvalitní růžové víno2 dclnudle ANGEL HAIR (SLENDIER shirataki nízkokalorické zeleninové BIO vlasové nudle)1 balení
čerstvé krevety 500 g, česnek 4 stroužky, čerstvá zelená petrželka hrst, olivový olej 6 lžic, pepř špetka, sůl špetka, citron 1 ks, kvalitní růžové víno 2 dcl, nudle ANGEL HAIR (SLENDIER shirataki nízkokalorické zeleninové BIO vlasové nudle) 1 balení

Příprava

Krevety na česneku a na víně jsem jedla na jedné z mých nejkrásnějších dovolených, kterou jsem strávila ve Francii u Atlantiku... Byla to taková dobrota a já jsem z dovolené odjížděla s pocitem, že se neloučím jen s touto krásnou zemí, ale i s tímto úžasným pokrmem...jazyková bariéra mi nedovolila oslovit kuchaře, aby mi prozradil recept. A tak jsem si plna odhodlání, že si toto jídlo vykouzlím doma sama, koupila čerstvé krevety, přivřela jsem oči a rozpomínala se na chvíli, kdy jsem si na tomto jídle ve Francii pochutnávala... No a tohle je výsledek mého snažení... Kus Francie na talíři.

Krevety dáme do velkého síta, propláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme dobře odkapat. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, dáme na něj restovat na jemné plátky pokrájený česnek. Jakmile jsou plátky česneku orestované jemně dozlatova, přidáme k nim všechny (neoloupané) krevety. Krevety s česnekem na oleji promícháme, posolíme, opepříme, takto obě suroviny restujeme přibližně 7 minut. Zasypeme je jemně pokrájenou zelenou petrželkou, zakápneme šťávou z půlky citronu a restujeme ještě dalších 8 minut za občasného promíchávání. Jakmile se vůně všech ingrediencí spojí a ve vzduchu je cítit libá vůně krevet orestovaných s česnekem a petrželkou a krevety jsou krásně zlatavé, pak nadešel čas, přilít do této božské many 2 dcl růžového vína. Vše ještě jednou zlehka promícháme, spolu s vínem necháme krevety ještě přibližně 2 minuty restovat a je hotovo. Vlasové nudle Angel Hair jsme si mezitím po dobu 3 minut povařily ve vroucí osolené vodě. Pánev provoněná krevetami nám ještě poslouží ke krátkému orestování nudlí, které slijeme přes síto a dáme do pánve po krevetách. Takto nudle restujeme přibližně po dobu 2 minut, promícháme je, aby na sebe nabalily chuť krevet a česneku a lehce je přisolíme. Poté již můžeme jídlo servírovat na talíř. K jídlu na talíř přiložíme kousek citronu k překápnutí hotového pokrmu. Dobrou chuť.

2015-12-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI