Ingredience: | |||||
předvařené krevety | 300 g | limetka | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
chilli paprička (popř. mleté chilli dle chuti) | 1 ks | výhonky mungo (mohou být sterilované) | dle potřeby | jarní cibulka i s natí | 6 ks |
červená paprika | 1/2 ks | zázvor | 3 cm | rybí omáčka | 3 lžíce |
sójová omáčka | 1 lžíce | cukr krupice | 1/2 lžíce | čerstvý koriandr nebo petrželka | hrstka |
Milovníci krevet si určitě přijdou na své.
Krevety si vyloupeme (zbytky si můžeme ponechat na vývar, který použijeme na polévku nebo podlévání).
Marinádu si připravíme z rozdrceného česneku, nasekaných bylinek, šťávy z limetky, posekané chilli papričky nebo koření chilli, cukru a rybí omáčky. Krevety marinujeme cca 30 minut.
Na pánvi nebo woku rozpálíme 1PL oleje, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na větší kousky pokrájené cibulky, papriku a nakonec výhonky, restujeme nejdéle 5 minut. Vše přendáme do mísy a uchováme teplé.
Na pánvi nebo woku si rozpálíme ještě trochu oleje, přidáme krevety bez marinády a minutu prohříváme. Ne příliš dlouho, aby krevety neztvrdly. Přilijeme marinádu, ještě sójovou omáčku a vrátíme ke krevetám zeleninu. Promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a posypeme ještě posekanými bylinkami. Podáváme s nudlemi nebo rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI