Krevety po thajsku zpět

Ingredience:
předvařené krevety300 glimetka1 ksčesnek3 stroužky
chilli paprička (popř. mleté chilli dle chuti)1 ksvýhonky mungo (mohou být sterilované) dle potřebyjarní cibulka i s natí6 ks
červená paprika1/2 kszázvor3 cmrybí omáčka3 lžíce
sójová omáčka1 lžícecukr krupice1/2 lžícečerstvý koriandr nebo petrželka hrstka
předvařené krevety 300 g, limetka 1 ks, česnek 3 stroužky, chilli paprička (popř. mleté chilli dle chuti) 1 ks, výhonky mungo (mohou být sterilované) dle potřeby, jarní cibulka i s natí 6 ks, červená paprika 1/2 ks, zázvor 3 cm, rybí omáčka 3 lžíce, sójová omáčka 1 lžíce, cukr krupice 1/2 lžíce, čerstvý koriandr nebo petrželka hrstka

Příprava

Milovníci krevet si určitě přijdou na své.

Krevety si vyloupeme (zbytky si můžeme ponechat na vývar, který použijeme na polévku nebo podlévání).
Marinádu si připravíme z rozdrceného česneku, nasekaných bylinek, šťávy z limetky, posekané chilli papričky nebo koření chilli, cukru a rybí omáčky. Krevety marinujeme cca 30 minut.
Na pánvi nebo woku rozpálíme 1PL oleje, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na větší kousky pokrájené cibulky, papriku a nakonec výhonky, restujeme nejdéle 5 minut. Vše přendáme do mísy a uchováme teplé.
Na pánvi nebo woku si rozpálíme ještě trochu oleje, přidáme krevety bez marinády a minutu prohříváme. Ne příliš dlouho, aby krevety neztvrdly. Přilijeme marinádu, ještě sójovou omáčku a vrátíme ke krevetám zeleninu. Promícháme, dochutíme limetkovou šťávou a posypeme ještě posekanými bylinkami. Podáváme s nudlemi nebo rýží.

2014-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI