Krkovice na medu a hořčici zpět

Ingredience:
krkovice4 plátkyvelká cibule1 ksčesnek4 stroužky
dijonská nebo plnotučná hořčice2 lžícetekutý med1 - 2 lžíceposekané bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)2 lžíce
olej1 lžícečerné pivo200 - 300 mlpepř dle chuti
sůl dle chuti
krkovice 4 plátky, velká cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, dijonská nebo plnotučná hořčice 2 lžíce, tekutý med 1 - 2 lžíce, posekané bylinky (oregano, tymián, rozmarýn) 2 lžíce, olej 1 lžíce, černé pivo 200 - 300 ml, pepř dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Nejlepší kus masa z vepříka. Souhlasíte se mnou? Krkovice je šťavnatá, nikdy není suchá a tvrdá jako třeba maso z kýty. Upravovat jde všemi možnými způsoby a vždy si na ní pochutnám. A tentokrát jsem ji pekla se směsí hořčice, medu a spousty bylinek. Můžete ji podlít třeba černým pivem jako já nebo kdo nemá rád vaření s pivem, podlije jen vodou nebo vývarem.

Nejprve připravíme směs z medu, hořčice, oleje a posekaných bylinek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nadrobno. Na dno pekáčku rozprostřeme cibuli s česnekem.
Maso osolíme, vložíme do pekáčku a potřeme směsí a hojně opepříme. Podlijeme pivem nebo vodou, jen nepatrně, aby maso neplavalo, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200C. Podle potřeby podléváme a maso alespoň jednou obrátíme, aby se chuť směsi dostala do výpeku. Asi po 45 min. maso odkryjeme a necháme opéct. Ještě můžete během pečení polévat výpekem.
Jako přílohu bych zvolila něco bramborového, šťouchačky, kaši nebo jenom vařené.

2015-09-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI