Krkovice pečená na klobásovém zelí zpět

Ingredience:
krkovice4 plátkybílé zelí1/2 menší hlávkycibule2 ks
měkčí větší pikantní klobása1 ksslanina100 gčesnek3 stroužky
drcený kmín špetkapepř špetkahladká mouka1 lžíce
sůl dle chutiolej trochu
krkovice 4 plátky, bílé zelí 1/2 menší hlávky, cibule 2 ks, měkčí větší pikantní klobása 1 ks, slanina 100 g, česnek 3 stroužky, drcený kmín špetka, pepř špetka, hladká mouka 1 lžíce, sůl dle chuti, olej trochu

Příprava

Skvělá souhra chutí vepřové krkovice, bílého zelí a pikantní klobásy....

Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl. Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené. K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme doměkka. Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.

2014-09-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI