Krkovička s pikantní paprikovou směsí zpět

Ingredience:
krkovice2 plátkyčervená paprika2 ksvelká cibule1 ks
šunka100 gmenší kyselá okurka3 ksmalý rajčatový protlak1 ks
worcester dle chutifeferonový krém1 lžičkačerstvý křen dle chuti
cukr nebo trochu kečupu na doslazení špetkavývar (já použila gelový bujón s česnekem) dle potřebysůl špetka
pepř špetkaolej trochu
krkovice 2 plátky, červená paprika 2 ks, velká cibule 1 ks, šunka 100 g, menší kyselá okurka 3 ks, malý rajčatový protlak 1 ks, worcester dle chuti, feferonový krém 1 lžička, čerstvý křen dle chuti, cukr nebo trochu kečupu na doslazení špetka, vývar (já použila gelový bujón s česnekem) dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, olej trochu

Příprava

Kdo má rád pikantní, jistě si přijde na své.

Krkovici zlehka naklepeme, potřeme olejem, zakápneme worcesterem, osolíme a opepříme. Dáme na hodinu odležet.
Papriky, cibuli, šunku a okurky nakrájíme na nudličky.
Maso opečeme na rozpálené pánvi s olejem z obou stran, pečeme na mírnějším plameni dohromady cca 8 minut. Poté maso vyjmeme a vhodíme cibuli se šunkou. Orestujeme, přidáme rajčatový protlak, který taktéž orestujeme, aby ztratil trochu ze své kyselosti. Nakonec přihodíme papriky s okurkami, vmícháme feferonový krém a podlijeme vývarem. Dusíme zhruba 10 minut, dochutíme kečupem (cukrem), solí a worcesterem. Maso vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme.
Podáváme posypané čerstvě nastrouhaným křenem. 

Poznámka
Omáčku bych doporučila také k minutkové roštěné.

2013-12-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI