Křupavé kousky kuřete a květáku v pikantní omáčce zpět

Ingredience:
květák1/2 kskuřecí prso1 ks
Těstíčko:
hladká mouka1/2 hrnkumléko1/2 hrnkkuprášek do pečiva1 lžička
sušený česnek1 lžičkasůl dle chuti
Omáčka:
olej1 lžícečesnek3 stroužkyzázvor kousek
sojová omáčka2 lžícerýžový ocet nebo limetková šťáva1 lžícetřtinový cukr1 lžíce
chilli omáčka sriracha nebo obdbná1 lžíceškrob rozpuštěný ve lžící vody1 lžícesezam na posypání
květák 1/2 ks, kuřecí prso 1 ks, hladká mouka 1/2 hrnku, mléko 1/2 hrnkku, prášek do pečiva 1 lžička, sušený česnek 1 lžička, sůl dle chuti, olej 1 lžíce, česnek 3 stroužky, zázvor kousek, sojová omáčka 2 lžíce, rýžový ocet nebo limetková šťáva 1 lžíce, třtinový cukr 1 lžíce, chilli omáčka sriracha nebo obdbná 1 lžíce, škrob rozpuštěný ve lžící vody 1 lžíce, sezam na posypání

Příprava

Nedávno jsem shlédla video s jednoduchým, ovšem chutně vyhlížejícím květákem v pikantní omáčce. Hned jsem věděla, že tohle mi bude chutnat. Já a pikantní asijské chutě jdou ruku v ruce. Květáku bylo doma málo a tak jsem přidala ještě kousky kuřecích prsou. Samozřejmě můžete připravit jen z květáku nebo jen z kuřecích prsou. Určitě zkuste, je to moooc dobré a rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží nebo jen se zeleninovým salátem. Já to zobala jen tak a bohatě mi to stačilo.

Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba lívancového.
Na pánvi rozpálíme olej, přihodíme najemno posekaný česnek a zázvor, přilijeme sójovku s octem, přisladíme a vmícháme srirachu (každý podle toho, jak chce omáčku ostrou). 
Květák i maso dobře v těstíčku obalíme. V rendlíku nebo fritéze rozpálíme větší množství oleje, do kterého obalené kousky vkládáme a smažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjmeme na papírovou utěrku a přebytečný tuk odsajeme.
Osmažené kousky vložíme do připravené omáčky a důkladně je obalíme ze všech stran. Podáváme posypané sezamem a jarní cibulkou, popř. koriandrem. 

2016-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI