Ingredience: | |||||
květák | 1/2 ks | kuřecí prso | 1 ks | ||
Těstíčko: | |||||
hladká mouka | 1/2 hrnku | mléko | 1/2 hrnkku | prášek do pečiva | 1 lžička |
sušený česnek | 1 lžička | sůl | dle chuti | ||
Omáčka: | |||||
olej | 1 lžíce | česnek | 3 stroužky | zázvor | kousek |
sojová omáčka | 2 lžíce | rýžový ocet nebo limetková šťáva | 1 lžíce | třtinový cukr | 1 lžíce |
chilli omáčka sriracha nebo obdbná | 1 lžíce | škrob rozpuštěný ve lžící vody | 1 lžíce | sezam | na posypání |
Nedávno jsem shlédla video s jednoduchým, ovšem chutně vyhlížejícím květákem v pikantní omáčce. Hned jsem věděla, že tohle mi bude chutnat. Já a pikantní asijské chutě jdou ruku v ruce. Květáku bylo doma málo a tak jsem přidala ještě kousky kuřecích prsou. Samozřejmě můžete připravit jen z květáku nebo jen z kuřecích prsou. Určitě zkuste, je to moooc dobré a rychlé jídlo. Podávat můžete s rýží nebo jen se zeleninovým salátem. Já to zobala jen tak a bohatě mi to stačilo.
Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba lívancového.
Na pánvi rozpálíme olej, přihodíme najemno posekaný česnek a zázvor, přilijeme sójovku s octem, přisladíme a vmícháme srirachu (každý podle toho, jak chce omáčku ostrou).
Květák i maso dobře v těstíčku obalíme. V rendlíku nebo fritéze rozpálíme větší množství oleje, do kterého obalené kousky vkládáme a smažíme dozlatova. Děrovanou naběračkou je vyjmeme na papírovou utěrku a přebytečný tuk odsajeme.
Osmažené kousky vložíme do připravené omáčky a důkladně je obalíme ze všech stran. Podáváme posypané sezamem a jarní cibulkou, popř. koriandrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI