Krůtí prsa zapečená se žampiony a sýrem zpět

Ingredience:
krůtí prsa750 gstrouhaný eidam300 gstředně velká červená cibule2 ks
žampiony200 gsmetana1 kelímeksůl dle chuti
koření Adobado (grilovací koření) špetkamáslo na vymazání
krůtí prsa 750 g, strouhaný eidam 300 g, středně velká červená cibule 2 ks, žampiony 200 g, smetana 1 kelímek, sůl dle chuti, koření Adobado (grilovací koření) špetka, máslo na vymazání

Příprava

Není nic jednoduššího, než dát všechny suroviny do jednoho pekáčku a zapéct.

Krůtí prsa nakrájíme na plátky, rozklepeme, posolíme a posypeme kořením. Sýr nastrouháme, cibulku nakrájíme najemno a žampiony na kostičky - vše promícháme v míse. Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme maso a připravenou směs. Končíme masem, které posypeme lehce strouhaným sýrem. Zalijeme smetanou a necháme v lednici přes noc proležet. Druhý den zapékáme asi 1 hodinu v troubě.

Po mírném vychládnutí rozkrájíme na kostky a podáváme s vařenými bramborami.

2014-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI