Krůtí prsíčka na víně se špenátem zpět

Ingredience: větší krůtí prsíčka2 kssůl dle chuti
pepř dle chutimletá červená paprika dle chutibílé suché vínocca 1 - 2 hrnky
baby špenát dle potřebymáslo kousekolivový olej dle potřeby
čerstvý tymián dle chutičesnekcca 3 stroužky
Ingredience: , větší krůtí prsíčka 2 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, mletá červená paprika dle chuti, bílé suché víno cca 1 - 2 hrnky, baby špenát dle potřeby, máslo kousek, olivový olej dle potřeby, čerstvý tymián dle chuti, česnek cca 3 stroužky

Příprava

Tento recept je poměrně rychlovka, je vynikající, jednoduché a jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo také pečenou variantu, dále jsme vyzkoušeli i kuskus nebo rýži a také super, takže to je jen na Vás na co máte momentálně chuť.

Nejprve si ochutíme maso solí, pepřem a mletou paprikou. Do pánve dáme kousek másla a trošku olivového oleje, na pánvi opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté přidáme česnek a tymián, dvě minutky opékáme. Zalijeme hrnkem vína a necháme na mírném ohni opékat, dokud maso nebude měkké a dobře propečené. Je možné, že během procesu budete muset ještě přilít trochu vína. 

Jakmile bude maso hotové, přidáme ke zbývající omáčce kousek másla a špenát. Necháme zavadnout a servírujeme. Pokud se rozhodnete pro kuskus nebo rýži určitě udělejte víc omáčky. Výsledná omáčka je sladkokyselá po vínu a jemná díky máslíčku. Prostě dokonalost. 

2016-09-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI