Zelenina cca 500g: | |||||
tuřín | dle chuti | mrkev | dle chuti | žlutá řepa | dle chuti |
fenykl | dle chuti | cibule | dle chuti | česnek | dle chuti |
balsamico | cca 1 lžíce | čerstvý rozmarýn | dle chuti | čerstvý tymián | dle chuti |
Maso: | |||||
naporocované kuře nebo stehna | dle potřeby | olivový olej | dle potřeby | máslo | kousek |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Jak se z toho deprimujícího celodenního zimního šera nezbláznit? No přece uvařit si něco dobrého a krásně barvami hýřícího. A ještě k tomu zdravého. Zimní zelenina je v plné síle a plná živin a vitamínů, tak proč si jí nedopřát pořádnou porci. A maso jako bonus.
Příprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme posekané bylinky a česnek a promícháme s balsamicem a olejem. Vložíme do pekáčku nebo , jako já, do remosky a mezi zeleninu poskládáme naporcované, osolené kuře. Já na kuře používám oblíbené koření od Antonína, ale dejte, jaké vyhovuje vám. Přece jen kuřecí maso je trochu mdlé chuti, tak ho musíme vylepšit.
Podlijeme trochou vody a dáme péct. Remoska je jasná a pokud budete péct v troubě, tak na 200C, nejprve přiklopené cca 40 minut a pak odkryté, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička a zelenina se taky malinko opekla do barvy. Občas zeleninu promíchejte. Nakonec přidejte kousek másla, které všechno pěkně ovoní a dochutí. A je hotovo, jiné přílohy není potřeba.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI