Kuře po myslivecku (Pollo alla cacciatora) zpět

Ingredience:
kuřecí stehna2 ksdrcená rajčata300 gančovičky6 filetů
černé olivy (Kalamata) dle chutikvalitní červené víno150 mlčesnek2 stroužky
bobkový list3 ksčerstvý rozmarýn pár snítekhladká mouka dle potřeby
olivový olej dle potřebycukr špetkasůl dle chuti
pepř dle chuti
kuřecí stehna 2 ks, drcená rajčata 300 g, ančovičky 6 filetů, černé olivy (Kalamata) dle chuti, kvalitní červené víno 150 ml, česnek 2 stroužky, bobkový list 3 ks, čerstvý rozmarýn pár snítek, hladká mouka dle potřeby, olivový olej dle potřeby, cukr špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tento italský recept je velmi známý, snadný a chutný. Tyhle tři informace vám musí stačit pro jeho vyzkoušení.

Recept vznikl ve spolupráci s vinotékou Globus a sommelierka Marie Mlynaříková k němu vybrala a napárovala skvělé červené víno. Cit.: "Rajčata a olivy jsou lehce problematické suroviny k párování s vínem. Nicméně plné červené víno odrůdy Sangiovese, která má primárně ovocný projev, připomínající letní zahradní ovoce, a kořenité tóny si s nimi snadno poradí. Maremma Toscana Sangiovese má typický ovocný projev se stopami koření a až animálními tóny, které výraznou chuť rajčat a oliv krásně doplní."

 

Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z masa oklepejte přebytečnou mouku a opečte ze všech stran.

Vyjměte a vhoďte posekané stroužky česneku. Malou chvilku je restujte, jen tak dlouho, aby nezhnědly a vraťte zpět maso. Podlijte vínem a nechte většinu odpařit. Přidejte posekané ančovičky, zalijte drcenými rajčaty, vhoďte bobkové listy, rozmarýn, olivy a malinko podlijte vodou nebo vývarem. Dochuťte solí a trochou cukru, abyste zmírnili kyselost rajčat, je-li potřeba.

Přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200°C. V průběhu pečení jednou obraťte, případně podlijte. Po zhruba 40ti minutách odklopte a maso dopečte.

2017-04-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI