Ingredience: | |||||
kuřecí stehna | 2 ks | drcená rajčata | 300 g | ančovičky | 6 filetů |
černé olivy (Kalamata) | dle chuti | kvalitní červené víno | 150 ml | česnek | 2 stroužky |
bobkový list | 3 ks | čerstvý rozmarýn | pár snítek | hladká mouka | dle potřeby |
olivový olej | dle potřeby | cukr | špetka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Tento italský recept je velmi známý, snadný a chutný. Tyhle tři informace vám musí stačit pro jeho vyzkoušení.
Recept vznikl ve spolupráci s vinotékou Globus a sommelierka Marie Mlynaříková k němu vybrala a napárovala skvělé červené víno. Cit.: "Rajčata a olivy jsou lehce problematické suroviny k párování s vínem. Nicméně plné červené víno odrůdy Sangiovese, která má primárně ovocný projev, připomínající letní zahradní ovoce, a kořenité tóny si s nimi snadno poradí. Maremma Toscana Sangiovese má typický ovocný projev se stopami koření a až animálními tóny, které výraznou chuť rajčat a oliv krásně doplní."
Kuřecí stehna rozdělte v kloubech a rozřízněte na dvě části. Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku nebo v pánvi vhodné i do trouby rozpalte olivový olej, z masa oklepejte přebytečnou mouku a opečte ze všech stran.
Vyjměte a vhoďte posekané stroužky česneku. Malou chvilku je restujte, jen tak dlouho, aby nezhnědly a vraťte zpět maso. Podlijte vínem a nechte většinu odpařit. Přidejte posekané ančovičky, zalijte drcenými rajčaty, vhoďte bobkové listy, rozmarýn, olivy a malinko podlijte vodou nebo vývarem. Dochuťte solí a trochou cukru, abyste zmírnili kyselost rajčat, je-li potřeba.
Přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200°C. V průběhu pečení jednou obraťte, případně podlijte. Po zhruba 40ti minutách odklopte a maso dopečte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI