Kuře v rozmarýnovo-pomerančové marinádě a ředkvičkové rizoto zpět

Ředkvičkové rizoto:
kulatozrnná rýže na rizoto300 gbílé víno2 dclzeleninový vývar1 l
jarní cibulka (bílá část) svazekčesnek2 stroužkymascarpone200 g
olivový olej trochuředkvičky8 ksparmazán dle chuti
Kuře v marinádě:
kuře4 porcečerstvý rozmarýn hrstolivový olej0,5 ml
šťáva z jednoho pomeranče sůl dle chutipepř špetka
kulatozrnná rýže na rizoto 300 g, bílé víno 2 dcl, zeleninový vývar 1 l, jarní cibulka (bílá část) svazek, česnek 2 stroužky, mascarpone 200 g, olivový olej trochu, ředkvičky 8 ks, parmazán dle chuti, kuře 4 porce, čerstvý rozmarýn hrst, olivový olej 0,5 ml, šťáva z jednoho pomeranče , sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Dnes byl opět den bedýnkové výzvy. V ledničce se nám nebezpečně začaly hromadit ředkvičky. Pomazánku už nikdo nechce, tak jsem musela vymyslet něco jiného...Když se drahý ptal co bude k obědu, tak se na mou odpověď "ředkvičkové rizoto" netvářil příliš nadšeně. Ale ve výsledku si šel ještě přidat. A to jako pochvala stačí.

Rozmarýn nasekejte na jemno a smíchejte s olejem a pomerančovou šťávou. Já si to usnadnila a umixovala ponorným mixerem. Naporcované a osušené kuře dejte do pekáčku a zalijte marinádou. Maso v marinádě pečlivě obalte a lehce osolte a opepřete. Dejte péct do rozehřáté trouby. Ideální je nechat péct pod pokličkou a na posledních cca 10 min odkrýt, ať se na kuřeti udělá krásně zlatá kůžička.

Ve vyšší pánvi, nebo v hrnci rozpalte olivový olej na kterém orestujte nakrájenou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rýži a restujte dokud se každé zrníčko neobalí olejem a jakoby nezesklovatí. Rýži zalijte bílým vínem a nechte dvě minuty vyvařit alkohol. Poté přilijte zeleninový vývar tak aby byla tekutina tak 1 cm nad rýží. Vařte přibližně 20 min na mírném plameni a postupně přilévejte vývar dle potřeby. V momentě kdy je rýže jakoby na skus, nesmí být rozvařená, stáhněte pánev z plotny a přimíchejte mascarpone. Na druhé pánvi rozehřejte olivový olej a zlehka na něm orestujte ředkvičky nakrájené na kolečka. Ředkvičky boudou žárem jakoby průhledné a ztratí typickou štiplavou chuť. Orestované ředkvičky přimíchejte do rizota a podávejte s lehce posypané parmazánem a jarní cibulkou nebo pažitkou.

2015-06-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI