Kuřecí gratinované s hruškou, celerem a nivou zpět

Ingredience:
kuřecí prso nebo stehenní řízek1 kshruška1 ksmenší celer1/4 ks
niva100 gsmetana na vařenícca 3 lžícekoření na kuře (používám bejby gril) špetka
pepř špetkasůl špetkaolej trochu
kuřecí prso nebo stehenní řízek 1 ks, hruška 1 ks, menší celer 1/4 ks, niva 100 g, smetana na vaření cca 3 lžíce, koření na kuře (používám bejby gril) špetka, pepř špetka, sůl špetka, olej trochu

Příprava

Jestli vás v kuchyni baví trošku experimentovat s chutěmi, tento recept je ten pravý. Kombinace hrušky, sýru a kuřecího masa, vás musí prostě okouzlit.

Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.

Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3mm. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.

Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) nivou.  

Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.

 

2015-01-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI