Ingredience: | |||||
kuřecí prso nebo stehenní řízek | 1 ks | hruška | 1 ks | menší celer | 1/4 ks |
niva | 100 g | smetana na vaření | cca 3 lžíce | koření na kuře (používám bejby gril) | špetka |
pepř | špetka | sůl | špetka | olej | trochu |
Jestli vás v kuchyni baví trošku experimentovat s chutěmi, tento recept je ten pravý. Kombinace hrušky, sýru a kuřecího masa, vás musí prostě okouzlit.
Maso nakrájíme na slabší plátky, trošku osolíme a okořeníme.
Hrušku a celer nakrájíme na plátky tenké cca 3mm. Na pánvi s olejem opečeme z obou stran maso, nemusí být úplně propečené, ještě se dopeče v troubě. Maso přendáme do zapékací misky a na téže pánvi opečeme zlehka hrušku i celer.
Plátky zakryjeme maso, opepříme a poklademe nakrájenou či nastrouhanou (rozdrobenou) nivou.
Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, poté polijeme smetanou a pečeme ještě 10 minut. Šťávou můžeme gratin přelévat.
Myslím, že by se určitě do tomuto pokrmu hodilo pár lístků čerstvého tymiánu, příště přidám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI