Kuřecí jalapeňo enchiladas (zapečené) zpět

Ingredience:
pšeničná tortilla (o průměru 15 cm)2 kskuřecí stehenní nebo prsní řízek1 ksčervené sterilované fazole dle pořeby
tvrdý sýr (nejlépe čedar; já bohužel neměla, tak jsem dala Blaťácké zlato)200 gnakládané papričky Jalapeňo dle chuti
Omáčka:
cibule1 ksčesnek2 stroužkysterilovaná rajčata (já měla domácí)1 plechovka
feferonka1 ksolej trochusůl špetka
pepř špetka
pšeničná tortilla (o průměru 15 cm) 2 ks, kuřecí stehenní nebo prsní řízek 1 ks, červené sterilované fazole dle pořeby, tvrdý sýr (nejlépe čedar; já bohužel neměla, tak jsem dala Blaťácké zlato) 200 g, nakládané papričky Jalapeňo dle chuti, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sterilovaná rajčata (já měla domácí) 1 plechovka, feferonka 1 ks, olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Tak trochu ostřejší tortilly plněné kuřecím masem.

Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky.
Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli, po chvilce přidáme posekaný česnek a feferonku a restujeme, dokud nám česnek nezačne mírně zlátnout. Pak přilijeme rajčata, osolíme a opepříme. Vaříme zhruba 10 minut, aby se tekutina zredukovala a pokud je potřeba, rajčata trochu rozmačkáme.
Na tortilly rozložíme posekané jalapeňo papričky, maso, fazole, sýr a můžeme přidat ještě čerstvou feferonku. Pevně zabalíme a vložíme do zapékací misky. Pokud nám zbyly fazole, dáme je okolo tortill. Zalijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do zlatova do rozpálené trouby na 200°C.
Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.

2013-12-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI