Kuřecí játra po mexicku zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gvětší cibule1 ksdrcená rajčata1 plechovka
celer2 řapíkyčervená paprika1 ksčervené fazole1 plechovka
sterilovaná kukuřičná zrna1 malá plechovkakoření - já používám na mexická jídla směs Fajitas, kdo nemá nevadí a k tomu špetka sladké papriky, chilli, římský kmín a mletý koriandr dle chutičesnek2 stroužky
kdo holduje čerstvému koriandru, samozřejmě přidá, kdo ne, dá zelenou petrželku dle chutisůl dle chutipepř špetka
kuřecí játra 500 g, větší cibule 1 ks, drcená rajčata 1 plechovka, celer 2 řapíky, červená paprika 1 ks, červené fazole 1 plechovka, sterilovaná kukuřičná zrna 1 malá plechovka, koření - já používám na mexická jídla směs Fajitas, kdo nemá nevadí a k tomu špetka sladké papriky, chilli, římský kmín a mletý koriandr dle chuti, česnek 2 stroužky, kdo holduje čerstvému koriandru, samozřejmě přidá, kdo ne, dá zelenou petrželku dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Játra má buď někdo rád nebo je nemůže ani vidět, natož ochutnat. Zrovna tak ostatní vnitřnosti. Já mám játra ráda, stejně jako vařím ze srdce. I drůbky v polévce miluji. Jinak třeba brzlík, plíce, slezinu, mozeček, ledvinky u nás doma nejíme. Teda ledvinkovou omáčku bych si i dala, ale je s nimi moc práce, radši bych, kdyby mi ji někdo připravil. To bych si pak dala.

Dnešní recept je tak trochu chutí mexický, i když nevím, jestli v Mexiku připravují zrovna játra takovýmto způsobem, se zeleninou a fazolemi. Nikdy jsem tam nebyla. Tak je to jenom moje další variace na játra.

Předem všechno potřebné nakrájíme. Játra na kousky, cibuli najemno, papriku a celer na proužky a česnek posekáme. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme játra, osolíme (drůbeží játra můžeme ihned, neztvrdnou) a orestujeme. Přidáme koření (papriku až nakonec) a nakrájenou papriku s celerem. Podlijeme rajčaty a dusíme 15 minut. Nakonec přidáme prohřát fazole, kukuřici a posekaný česnek. Podle potřeby dochutíme. Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou s rýží nebo tortillami.

2015-04-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI