Kuřecí karbanátky se sušenými rajčaty a sýrem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehení plátky500 gsušená rajčata naložená v oleji8 kstvrdého sýru100 g
menší cibule1 ksstroužek česneku2-3 ksvejce1 ks
mletá paprika1 kávová lžícezelená petrželka hrstkasůl špetka
pepř špetkastrouhanka hrstičkaolivový olej
kuřecí prsa nebo stehení plátky 500 g, sušená rajčata naložená v oleji 8 ks, tvrdého sýru 100 g, menší cibule 1 ks, stroužek česneku 2-3 ks, vejce 1 ks, mletá paprika 1 kávová lžíce, zelená petrželka hrstka, sůl špetka, pepř špetka, strouhanka hrstička, olivový olej

Příprava

Tyto vynikající karbenátky můžete podávat právě s populárními celerovými hranolkami. 

Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200°C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami. 

2015-02-02 Hlavní chody

Poznámka

Celerové hranolky si 2 minuty povařím. Poté na plechu promíchám s olivovým olejem, mletou paprikou, solí a sušeným česnekem a peču na 200 stupňů. Nebo přímo recept: https://www.pazitka.cz/predkrm/pecene-celerove-hranolky/?search=celerov%C3%A9&filtr_hledani=0

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI