Ingredience: | |||||
kuřecí prsa nebo stehení plátky | 500 g | sušená rajčata naložená v oleji | 8 ks | tvrdého sýru | 100 g |
menší cibule | 1 ks | stroužek česneku | 2-3 ks | vejce | 1 ks |
mletá paprika | 1 kávová lžíce | zelená petrželka | hrstka | sůl | špetka |
pepř | špetka | strouhanka | hrstička | olivový olej |
Tyto vynikající karbenátky můžete podávat právě s populárními celerovými hranolkami.
Maso umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu nakrájená sušená rajčata, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, rozdrcený česnek, najemno nakrájenou cibuli, koření a posekanou petrželku.
Osolíme a důkladně směs promícháme. Necháme uležet alespoň půl hodiny v lednici.
Poté ze směsi vytvarujeme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a opečeme pozvolna klasicky na pánvi s olejem nebo je vložíme do trouby, lehce potřené olejem a pečeme na 180 - 200°C dozlatova.
Podávala jsem s celerovými hranolkami.
Celerové hranolky si 2 minuty povařím. Poté na plechu promíchám s olivovým olejem, mletou paprikou, solí a sušeným česnekem a peču na 200 stupňů. Nebo přímo recept: https://www.pazitka.cz/predkrm/pecene-celerove-hranolky/?search=celerov%C3%A9&filtr_hledani=0
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI