Kuřecí křídla s chorizem a zeleninou z jednoho pekáče zpět

Ingredience:
kuřecí křidélka12 kschorizo1 ksuzený bůček kousek
menší cuketa1 kscherry rajčátka hrstvelké brambory6 ks
česnek5 stroužkůcibule1 kssladká a uzená mletá paprika dle chuti
čerstvý rozmarýn pár sníteksůl dle chuti
kuřecí křidélka 12 ks, chorizo 1 ks, uzený bůček kousek, menší cuketa 1 ks, cherry rajčátka hrst, velké brambory 6 ks, česnek 5 stroužků, cibule 1 ks, sladká a uzená mletá paprika dle chuti, čerstvý rozmarýn pár snítek, sůl dle chuti

Příprava

Přináším vám zase jeden rychlý a jednoduchý oběd z jednoho pekáče. Což znamená, že nezašpiníte víc jak jedno prkénko a jeden pekáč. Chorizo patří k mým oblíbeným klobásám, kupuji si i salám, má skvělou chuť. Spolu s brambory, zeleninou i kouskem voňavého uzeného bůčku skvěle křidélka doplní. Někdo u křidélek odřezává špičky, já je nechávám, mám je ráda.

Na dno pekáče dáme na cca centimetrové plátky nakrájené brambory, osolíme. Na ně položíme osolená křidélka, obložíme na nudličky nakrájeným uzeným bůčkem a na kolečka pokrájeným chorizem, cibulí a přepůlenými stroužky česneku.

Posypeme oběma paprikami, čerstvým rozmarýnem a podlijeme vodou do výše brambor. Přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

Pečeme 45 minut, přidáme přepůlená rajčátka a nakrájenou cuketu. Můžeme zlehka promíchat a dopečeme odkryté asi 15-20 minut.

2015-04-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI