Ingredience: | |||||
kuřecí prsa nebo stehenní plátky | 3 - 4 ks | mrkev | 3 ks | větší kedlubna | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | madranské curry | 1 lžíce | mletý římský kmín | cca 1 lžička |
drůbeží vývar | 100 ml | kokosové mléko | 100 ml | sojová omáčka | 2 lžíce |
čerstvý koriandr | dle chuti | sůl | dle chuti | olej | dle potřeby |
Kombinaci kuřecího masa s kedlubnem a mrkví už mám odzkoušenou. Dneska jsem recept pojala trochu orientálně, přidala jsem madraské curry, římský kmín a ve finále kokosové mléko. Co vám budu vyprávět... pošmákli jsme si.
Maso nakrájíme na kostky, mrkev můžete na půlkolečka nebo nudličky a kedluben na kostičky. Na oleji nejprve orestujeme maso, pěkně ze všech stran, pak přisypeme koření, zmírníme teplotu a necháme maso pustit trochu šťávu. Vhodíme zeleninu, podlijeme cca deckou drůbežího vývaru a sójovou omáčkou a necháme podusit doměkka. Ke konci přidáme najemno posekaný česnek a přilijeme kokosové mléko. Provaříme a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Koriandr nebo petrželku posekáme a po odstavení vmícháme. Podáváme s rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI