Kuřecí na curry s kedlubnem a mrkví zpět

Ingredience:
kuřecí prsa nebo stehenní plátky3 - 4 ksmrkev3 ksvětší kedlubna1 ks
česnek3 stroužkymadranské curry1 lžícemletý římský kmíncca 1 lžička
drůbeží vývar100 mlkokosové mléko100 mlsojová omáčka2 lžíce
čerstvý koriandr dle chutisůl dle chutiolej dle potřeby
kuřecí prsa nebo stehenní plátky 3 - 4 ks, mrkev 3 ks, větší kedlubna 1 ks, česnek 3 stroužky, madranské curry 1 lžíce, mletý římský kmín cca 1 lžička, drůbeží vývar 100 ml, kokosové mléko 100 ml, sojová omáčka 2 lžíce, čerstvý koriandr dle chuti, sůl dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Kombinaci kuřecího masa s kedlubnem a mrkví už mám odzkoušenou. Dneska jsem recept pojala trochu orientálně, přidala jsem madraské curry, římský kmín a ve finále kokosové mléko. Co vám budu vyprávět... pošmákli jsme si.

Maso nakrájíme na kostky, mrkev můžete na půlkolečka nebo nudličky a kedluben na kostičky. Na oleji nejprve orestujeme maso, pěkně ze všech stran, pak přisypeme koření, zmírníme teplotu a necháme maso pustit trochu šťávu. Vhodíme zeleninu, podlijeme cca deckou drůbežího vývaru a sójovou omáčkou a necháme podusit doměkka. Ke konci přidáme najemno posekaný česnek a přilijeme kokosové mléko. Provaříme a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Koriandr nebo petrželku posekáme a po odstavení vmícháme. Podáváme s rýží.

2016-05-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI