Kuřecí nudličky s pomerančem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa3 kspomeranč2 ksřapíkatý celer2 ks
čerstvý zázvor3 cmčesnek2 sroužkyjarní cibulka2 ks
feferonka nebo drcené chilli1 ksškrob1 lžíceústřicová nebo teriyaki omáčka3 lžíce
sójová omáčka2 lžícekoření Meat masala (složení: sladká paprika, chilli, římský kmín)1 lžíceolej trochu
kuřecí prsa 3 ks, pomeranč 2 ks, řapíkatý celer 2 ks, čerstvý zázvor 3 cm, česnek 2 sroužky, jarní cibulka 2 ks, feferonka nebo drcené chilli 1 ks, škrob 1 lžíce, ústřicová nebo teriyaki omáčka 3 lžíce, sójová omáčka 2 lžíce, koření Meat masala (složení: sladká paprika, chilli, římský kmín) 1 lžíce, olej trochu

Příprava

Však už mě trošku znáte. Sladkokyselé maso, to je moje.

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením meat masala,zalijeme sójovkou, škrob rozmícháme v malém množství vody a přidáme k masu. Pořádně promícháme, aby se všechny kousky masa obalily, a necháme alespoň 20 minut odležet.
Celer s cibulkami nakrájíme na proužky, česnek, feferonku a zázvor najemno. Z pomeranče ořežeme kůru i s bílou slupkou a mezi žebry vyřežeme měsíčky. Šťávu přitom zachytáváme a ze zbytku po vykrájení ji všechnu ještě vymačkáme.
Ve voku nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého promíchávání a oddělování kousků opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme malinko oleje, pokud je potřeba a orestujeme celer, jarní cibulky a zázvor, nakonec i česnek. Vrátíme maso, přilijeme pomerančovou šťávu a ústřicovou nebo teriyaki omáčku. V této chvíli vhodíme prohřát měsíčky pomeranče, promícháme a dochutíme.

2013-12-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyrestování
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI