Ingredience: | |||||
kuřecí prsa | 3 ks | pomeranč | 2 ks | řapíkatý celer | 2 ks |
čerstvý zázvor | 3 cm | česnek | 2 sroužky | jarní cibulka | 2 ks |
feferonka nebo drcené chilli | 1 ks | škrob | 1 lžíce | ústřicová nebo teriyaki omáčka | 3 lžíce |
sójová omáčka | 2 lžíce | koření Meat masala (složení: sladká paprika, chilli, římský kmín) | 1 lžíce | olej | trochu |
Však už mě trošku znáte. Sladkokyselé maso, to je moje.
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením meat masala,zalijeme sójovkou, škrob rozmícháme v malém množství vody a přidáme k masu. Pořádně promícháme, aby se všechny kousky masa obalily, a necháme alespoň 20 minut odležet.
Celer s cibulkami nakrájíme na proužky, česnek, feferonku a zázvor najemno. Z pomeranče ořežeme kůru i s bílou slupkou a mezi žebry vyřežeme měsíčky. Šťávu přitom zachytáváme a ze zbytku po vykrájení ji všechnu ještě vymačkáme.
Ve voku nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého promíchávání a oddělování kousků opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme malinko oleje, pokud je potřeba a orestujeme celer, jarní cibulky a zázvor, nakonec i česnek. Vrátíme maso, přilijeme pomerančovou šťávu a ústřicovou nebo teriyaki omáčku. V této chvíli vhodíme prohřát měsíčky pomeranče, promícháme a dochutíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI