Kuřecí prsa s medovým citronem zpět

Ingredience:
kuřecí prsa4 ksvětší citron1 ksplátky schwarzwalské šunky dle potřeby
med dle chutičesnek3 větší stroužkysmetana150 ml
vývar100 mlcitronový pepř špetkamáslo kousek
čerstvá šalvěj dle chutičerstvý dobromysl dle chutisůl dle chuti
kuřecí prsa 4 ks, větší citron 1 ks, plátky schwarzwalské šunky dle potřeby, med dle chuti, česnek 3 větší stroužky, smetana 150 ml, vývar 100 ml, citronový pepř špetka, máslo kousek, čerstvá šalvěj dle chuti, čerstvý dobromysl dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Dneska jsem od rána přemýšlela, co bych tak mohla uvařit, abych nemusela chodit pro nic do obchodu. Mrkla jsem do lednice, kde jsem měla kuřecí prsa a schwarzwaldskou šunku, na zahradu, kde kvete nádherně šalvěj a bují dobromysl neboli oregano a citronů mám vždycky plno, protože piju pořád vodu s vymačkaným citronem. A ještě si říkám, že bych mohla zkusit ten svůj med ze smrkových výhonků  použít na něco jiného než na kašel. Takže dnešní oběd byl taková momentální inspirace co dům dal, i když já se většinou řídím tím, co dům dává. Nebaví mě běhání po obchodech  a shánění konkrétní nenahraditelné suroviny...

Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe každý 2 lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem. Vyskládáme do pekáčku. Citron nakrájíme na kolečka cca půl cm a každý potřeme zlehka medem. Zastrkáme je mezi maso, posypeme dobromyslí, stroužky přepůlíme a taky přidáme, poklademe plátky másla a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 200°C. Asi po 15ti minutách podlijeme vývarem, odklopíme a pečeme ještě 25 minut. Občas maso přelijeme výpekem. Pak maso vyndáme, udržujeme teplé, do šťávy rozmačkáme měkký česnek a přilijeme smetanu. Vrátíme zpět do trouby a necháme provařit a trochu zredukovat. Dochutíme a nakonec vrátíme na chvíli prohřát maso a je hotovo. Podávala jsem s brambory.

2015-06-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI