Kuřecí prsa s noky se smetanou a špenátem zpět

Noky:
uvařené nastrouhané brambory1 kgsůl špetkavejce1 ks
hladká mouka140 ghrubá mouka140 g
Kuře:
prsíčko i s kůží1 ksčerstvý špenát100 gmalá cibule1 ks
česnek2 stroužkysmetana100 mlsádlo kousek
sůl špetkačerstvě mletý pepř špetka
uvařené nastrouhané brambory 1 kg, sůl špetka, vejce 1 ks, hladká mouka 140 g, hrubá mouka 140 g, prsíčko i s kůží 1 ks, čerstvý špenát 100 g, malá cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, smetana 100 ml, sádlo kousek, sůl špetka, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Tento recept je náš oblíbený, protože je chutný a rychlý, obzvláště když si noky koupíte.

Příprava noků
Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těsto, ze kterého vyválíme slabé asi 3cm v průměru silné válečky které nakrájíme na 2cm silné kousky. Vaříme ve slané vodě cca 3-4 minutky. Jak vyplavou tak po minutce je vyndáme, scedíme a promícháme se sádlem.
 
Příprava kuřete:
Prsíčko vložíme na rozpálenou pánev s trochou sádla a děláme 4 minuty z každé strany. Poté je dáme na 10 minut do trouby rozpálené na 160 stupňů.
Ve výpeku si osmahneme nakrájenou cibulku do růžova, ke konci dáme nakrájený česnek a zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a přidáme noky, které prohřejeme a nakonec přidáme špenát.

Doboru chuť!
2014-10-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI