Kuřecí prso naložené v jogurtové marinádě s lehkým salátkem a rozpečenou bagetkou zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 porcebílý jogurt4 lžícerozmarýn1 snítka
česnek2 stroužkykurkuma1 lžičkasůl dle chuti
pepř špetka
Salát:
polníček1 vaničkaceler1 řapíkcherry rajčátka10 ks
sůl dle chutipepř špetkaolivový olej dle potřeby
citronová šťáva dle chutibagetka1 ks
kuřecí prsa 2 porce, bílý jogurt 4 lžíce, rozmarýn 1 snítka, česnek 2 stroužky, kurkuma 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka, polníček 1 vanička, celer 1 řapík, cherry rajčátka 10 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, bagetka 1 ks

Příprava

Leden už je ve své polovině a my ještě nevyzkoušeli dárek od Ježíška v podobě kontaktního grilu. To musím jednoduše napravit.

Nejprve si vytvoříme marinádu, a to úplně jednoduše. Smícháme jogurt, česnek, sůl, pepř, na jemno nakrájený rozmarýn a kurkumu. Maso v marinádě pořádně vymácháme a necháme marinovat v lednici nejlépe přes noc. Díky jogurtu zajistíme, že kuřecí maso bude krásně šťavnaté. Druhý den už jen vyndáme náš kontaktní gril (nebo klasicky pánev) a maso připravíme, tak aby bylo zlatavé (asi 10 - 15 min dle tloušťky masa) Pokud maso připravujete na grilu a máte tam dostatek místa, můžete ke konci grilování přidat i nakrájenou bagetku, kterou jsme si zakápli olivovým olejem. Následně už si můžeme opláchnout zeleninu a nakrájet celer a rajčata. Takto připravenou zeleninu už jen osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehký a zdravý oběd je na světě, dobrou chuť.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI