Kuřecí prso naložené v jogurtové marinádě s lehkým salátkem a rozpečenou bagetkou zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 porcebílý jogurt4 lžícerozmarýn1 snítka
česnek2 stroužkykurkuma1 lžičkasůl dle chuti
pepř špetka
Salát:
polníček1 vaničkaceler1 řapíkcherry rajčátka10 ks
sůl dle chutipepř špetkaolivový olej dle potřeby
citronová šťáva dle chutibagetka1 ks
kuřecí prsa 2 porce, bílý jogurt 4 lžíce, rozmarýn 1 snítka, česnek 2 stroužky, kurkuma 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka, polníček 1 vanička, celer 1 řapík, cherry rajčátka 10 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej dle potřeby, citronová šťáva dle chuti, bagetka 1 ks

Příprava

Leden už je ve své polovině a my ještě nevyzkoušeli dárek od Ježíška v podobě kontaktního grilu. To musím jednoduše napravit.

Nejprve si vytvoříme marinádu, a to úplně jednoduše. Smícháme jogurt, česnek, sůl, pepř, na jemno nakrájený rozmarýn a kurkumu. Maso v marinádě pořádně vymácháme a necháme marinovat v lednici nejlépe přes noc. Díky jogurtu zajistíme, že kuřecí maso bude krásně šťavnaté. Druhý den už jen vyndáme náš kontaktní gril (nebo klasicky pánev) a maso připravíme, tak aby bylo zlatavé (asi 10 - 15 min dle tloušťky masa) Pokud maso připravujete na grilu a máte tam dostatek místa, můžete ke konci grilování přidat i nakrájenou bagetku, kterou jsme si zakápli olivovým olejem. Následně už si můžeme opláchnout zeleninu a nakrájet celer a rajčata. Takto připravenou zeleninu už jen osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou. Lehký a zdravý oběd je na světě, dobrou chuť.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI