Kuřecí rolka plněná brynzovou směsí zpět

Ingredience:
kuřecí prsa2 ksbrynza125 gslanina100 g
větší cibule1 kspažitka1 hrstičkapetrželka1 hrstička
libeček1 hrstičkačerstvý tymián1 snítkabílé víno50 ml
drůbeží vývar100 mlolej1 lžícepepř1 špetka
sůl1 špetka
kuřecí prsa 2 ks, brynza 125 g, slanina 100 g, větší cibule 1 ks, pažitka 1 hrstička, petrželka 1 hrstička, libeček 1 hrstička, čerstvý tymián 1 snítka, bílé víno 50 ml, drůbeží vývar 100 ml, olej 1 lžíce, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka

Příprava

Mám zde recept na vynikající rolky. Pozor na brynzu, bývá opravdu slaná, takže se solí kuchařinky opatrně.

Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, přendáme do misky a necháme vychladnout.
Poté přimícháme brynzu a posekané bylinky.

Do prsou vytvoříme nožem kapsy, které dostatečně naplníme připravenou směsí.
Okraje přimáčkneme a sepneme jehlami nebo ovážeme provázkem. Zvenku osolíme a bohatě opepříme.

Na pánvi ( měla by být vhodná do trouby) po slanině s cibulí rozpálíme trochu oleje a prsa na něm opečeme ze všech stran.
Poté přilijeme víno, necháme skoro všechno odpařit a pak zalijeme vývarem, do kterého přihodíme pár snítek tymiánu.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a dopékáme 15 minut za občasného přelévání výpekem. 

Podáváme s čerstvými bramborami.

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI