| Ingredience: | |||||
| kuřecí prsa | 2 ks | krájený sýr Kralevic | 1 balení | sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti | olej | dle potřeby | hladká mouka | dle potřeby |
| mletá paprika | špetka | vývar | dle potřeby | ||
| Hráškové pyré: | |||||
| hráškové pyré | 400 g | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
| smetana | dle potřeby | máslo | kousek | ||
| Bramborové pyré: | |||||
| brambory | cca 250 g | sůl | dle chuti | mléko | dle potřeby |
| máslo | kousek | ||||
Pořád jsem nevěděla, co uvařit. Nakonec jsem se rozhodla pro kuřecí maso a pěkně si pohrála s jeho přípravou.
Prsa naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky sýra. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Podlijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, výpek vysmahneme a zaprášíme troškou hladké mouky. Přidáme trochu mleté papriky a podle potřeby přilijeme vývar, pilně mícháme a provaříme. Pak přecedíme.
Hrášek povaříme v troše vody, osolíme a opepříme. Do hotového přilijeme smetanu, přidáme máslo a rozmixujeme.
Brambory uvaříme v osolené vodě, pak vodu slijeme, brambory rozmačkáme, přidáme máslo a mléko a ušleháme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI