Kuřecí soté zpět

Ingredience:
kuřecí prso1 kskuřecí játra200 gcibule1 ks
mrkev1 ksřapíkatý celer1 stonekčesnek2 stroužky
bílé suché víno1 dctymián dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřebyvývar/nebo demi glace1 hrnek
škrob1 lžička
kuřecí prso 1 ks, kuřecí játra 200 g, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, řapíkatý celer 1 stonek, česnek 2 stroužky, bílé suché víno 1 dc, tymián dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, vývar/nebo demi glace 1 hrnek, škrob 1 lžička

Příprava

Kdo chce nějaké odlehčenější jídlo, mám zde tip na velmi lehké, rychlé a svěží jídlo. Doslova minutkové. 

Kuřecí maso i játra si nakrájejte na nudličky. Veškerou zeleninu na podobně velké kousky.
Rozpalte pánev až do bodu zakouření a velmi zprudka na troše oleje orestujte zeleninu.
Když má má pěknou barvu dejte ji stranou.

Znova rozpalte pánev a orestujte nejprve kuřecí maso a později i játra. Okořeňte tymiánem , pepřem a zalijte vínem. Jakmile se odpaří alkohol, tak přidejte do pánve hovězí vývar a nebo kostičku Demi glace a trochu vody. 
Osolte a vraťte zeleninu. Teď už jen přiklopte pokličkou a nechte 2 - 3 minutky podusit.
 
V troše vody či vývaru rozmíchejte lžičku škrobu a zavařte v pánvi.
Směs rychle zhoustne a vy můžete pánev odstavit.
 
Na závěr můžete dozdobit čerstvou petrželkou a nebo petrželovým olejem (petržel, olej, špetka soli - vše rozmixovat a nebo utřít v hmoždíři ).
 
Dobrou chuť!
2017-01-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI