Květáková tempura zpět

Ingredience:
květák Romanesco1 kgkukuřičný škrob150 ghladká mouka + na poprášení75 g
kypřící prášek špetkavychlazená sodovkacca 500 mlvločková sůl dle chuti
Wasabbi majonéza:
majonéza dle potřebywasabi dle chuticitronová šťáva dle chuti
Na smažení:
olej dle potřeby
květák Romanesco 1 kg, kukuřičný škrob 150 g, hladká mouka + na poprášení 75 g, kypřící prášek špetka, vychlazená sodovka cca 500 ml, vločková sůl dle chuti, majonéza dle potřeby, wasabi dle chuti, citronová šťáva dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Návyková verze české klasiky - smaženého květáku. Jistě si tento recept zamilujete, tak jako já.

Očištěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.

V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme, aby vzniklo hustší těstíčko.

V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava.  Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk.

Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti).

Podáváme s bramborem.

2016-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI