Květákový mozeček s vařenými bramborami zpět

Květákový mozeček:
celý květák1 ksvelká cibule1 ksvajčka4 ks
sůl dle chutipepř špetkamáslo2 lžíce
Brambory:
středně velké brambory8 ksvoda dle potřebykurkuma špetička
sůl dle chuti
celý květák 1 ks, velká cibule 1 ks, vajčka 4 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, máslo 2 lžíce, středně velké brambory 8 ks, voda dle potřeby, kurkuma špetička, sůl dle chuti

Příprava

Květák je zelenina, která vévodila mému dětství a miluji ji dodnes v jakékoliv úpravě. Květákový mozeček je jídlo, které je uvařené v mžiku, a přesto si na něm člověk moc pochutná.

Květák natrhaný na růžičky povaříme doměkka v osolené vodě. V pánvi si rozehřejeme 2 PL másla, na nich dozlatova orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Mezitím slijeme vodu z uvařeného květáku, který vidličkou rozmačkáme na malé kousky. Ke květáku přidáme hotově orestovanou cibuli. Zatím květák s cibulkou nepromícháváme a připravíme ze čtyř vajíček na té samé pánvi bez jakéhokoliv dalšího přidání oleje nebo másla míchaná vajíčka, která jen lehce osolíme. Jakmile jsou míchaná vajíčka hotová, dáme je do hrnce ke květáku a cibulce a vše opatrně promícháme. Tahle verze je skvělá tím, že jídlo nevypadá „rozňahňaně“.

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do vody, kterou osolíme a přidáme do ní špetičku kurkumy. Brambory uvaříme doměkka a vodu slijeme. Brambory budou mít nejen skvělou barvu, ale i chuť.

Jídlo podáváme se zeleninovou oblohou dle chuti.

2016-02-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI