Kynutý cukeťák s uzeným masem zpět

Ingredience:
nahrubo nastrouhaná cuketa4 hrnkyhrubá mouka4 hrnkyvejce2 ks
čerstvé droždí1 kostkamléko1 hrnekrozpuštěné sádlo3 pol. lžíce
majoránka1 hrstčesnek1 paličkauzené maso1 hrstka
sůl1 špetkacukr1 špetka
nahrubo nastrouhaná cuketa 4 hrnky, hrubá mouka 4 hrnky, vejce 2 ks, čerstvé droždí 1 kostka, mléko 1 hrnek, rozpuštěné sádlo 3 pol. lžíce, majoránka 1 hrst, česnek 1 palička, uzené maso 1 hrstka, sůl 1 špetka, cukr 1 špetka

Příprava

Nechcete někdo cuketu? Aneb další recept, jak zpracovat ten zelený zahrádkářský a chutný český "plevel".

Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme kapat a asi po půlhodině pořádně vymačkáme veškerou tekutinu. Přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru. Rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, prolisujeme česnek, rozdrolíme majoránku, posekané uzené maso, promícháme a přisypeme postupně mouku. Raději po částech, přisypat můžeme vždycky. Promícháme a ještě dosolíme, spolkne to celkem hodně soli, mělo by to chutnat skoro až přesoleně. Necháme na teplém místě vykynout.

Pekáč vymažeme dostatečně olejem nebo sádlem a hmotu do něj vyklopíme, urovnáme a necháme ještě chvilku nakynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 180C a pekáč do ní vložíme. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem, můžeme i několikrát během pečení. Pečeme dozlatova. 

2022-08-08 Hlavní chody

Poznámka

V gramážích používám hrnek o objemu 250 ml.

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI