Kýta z mladého divočáka s pikantní omáčkou zpět

kýta z divočáka1 - 1,2 kgkořenová zelenina20 dkgvelká cibule1 ks
sůl dle chutisádlo dle potřebypepř5 kuliček
nové koření4 kuličkybobkový list2 ksvývar na podlévání
jíška dle potřebybrusinkový kompot15 dkgpomeranč1 ks
hořčice1 lžičkastrouhaný muškátový oříšek špetkastrouhaný křen dle chuti
červené víno1 dltřtinový cukr2 lžíce
kýta z divočáka 1 - 1,2 kg, kořenová zelenina 20 dkg, velká cibule 1 ks, sůl dle chuti, sádlo dle potřeby, pepř 5 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 2 ks, vývar na podlévání, jíška dle potřeby, brusinkový kompot 15 dkg, pomeranč 1 ks, hořčice 1 lžička, strouhaný muškátový oříšek špetka, strouhaný křen dle chuti, červené víno 1 dl, třtinový cukr 2 lžíce

Příprava

Provoněná zvěřina na víně....

Zvěřinu odblaníme a osolíme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přidáme koření. Když je zelenina orestovaná, posypeme lehce třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme vývarem. Na pánvičce orestujeme maso. Přendáme k zelenině. Dusíme v pekáči za občasného podlévání vývarem do měkka (cca1 - 1,5 hod). Maso vyndáme do tepla a nakrájíme na porce. Vyndáme kuličky pepře a nového koření a bobkový list. Do šťávy přidáme brusinkový kompot, nakrájené kousky oloupaného pomeranče, hořčici, muškátový oříšek, kousek nastrouhaného křenu, dosolíme, přidáme červené víno, zahustíme jíškou, krátce povaříme a na závěr rozmixujeme.

2014-01-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI