Lečo s cuketou - moje verze zpět

Ingredience:
pevná rajčata (ne přezrálá) dle potřebycuketa dle potřebysvětlé papriky dle potřeby
cibule dle potřebyčesnek dle chutiklobása nebo jiná uzenina dle chuti
vejce dle potřebysladká mletá paprika dle chutiuzená mletá paprika špetka
čerstvě mletý pepř dle chutipetrželka dle chutiolej dle potřeby
máslo kouseksůl dle chutibylinky (saturejka, oregano, majoránka, bazalka) dle chuti
pevná rajčata (ne přezrálá) dle potřeby, cuketa dle potřeby, světlé papriky dle potřeby, cibule dle potřeby, česnek dle chuti, klobása nebo jiná uzenina dle chuti, vejce dle potřeby, sladká mletá paprika dle chuti, uzená mletá paprika špetka, čerstvě mletý pepř dle chuti, petrželka dle chuti, olej dle potřeby, máslo kousek, sůl dle chuti, bylinky (saturejka, oregano, majoránka, bazalka) dle chuti

Příprava

Každoročně se těším na vlastní rajčata, která se prostě s těmi koupenými nedají chuťově srovnávat. Jsou úžasně vyvoněná sluncem a ta chuť je pohádka. Letos se jim díky slunečnému počasí velmi daří, obden trhám košík. A samozřejmě spoustu cuket a paprik ze skleníku. A to všechno se báječně hodí na lečo. Nedělám ho úplně klasicky, nemám ráda to vodnaté se sraženými vejci, tak vám sepíšu, jak ho dělám já. Tak trochu po Maďarsku a zbytek už je moje inovace.

Cibuli nakrájejte na kostičky, klobásu na půlkolečka a společně orestujte na pánvi s olejem. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu na kousky stejně velké jako papriky. Rajčata můžete oloupat, pokud vám v leču vadí slupky, já je nechávám. Drobná cherry nakrájejte jen napůl, větší na měsíčky.

Nejprve k základu přidejte cuketu s paprikami, osolte a malinko podlijte vodou, rychleji vám zelenina změkne. Nechte vodu při vyšší teplotě vydusit. Posypte mletými paprikami a přidejte polovinu rajčat. Já rajčata přidávám takto postupně, první várka pustí šťávu, ve které se všechno dusí a druhá dodá lepší konzistenci, když jsou jen lehce změklá. Přidejte i posekaný česnek, dosolte a opepřete. Nechte dusit, dokud není cuketa na skus.

Posekejte bylinky, petrželky více, další bylinku jen trochu.
Na kousku másla umíchejte vajíčka.

Do pánve vložte zbytek rajčat a nechte už jen chvilku provařit. Nakonec vmíchejte hotová vajíčka, bylinky a dochuťte.

2018-08-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI