Lehce pálivé mangové rizoto zpět

Ingredience:
rýže Arborio3/4 hrnkumango1 kslimeta na šťávu1/2 ks
šalotka1 ksčesnek2 stroužkyzázvor (5 cm)1 kousek
mletý kmín1/2 lžičkynové koření rozdrcené5 kuličekoregáno5 větviček
zeleninový vývar1 hrnektřtinový cukr3 lžičkyolivový olej trochu
sůl špetkapepř špetka
rýže Arborio 3/4 hrnku, mango 1 ks, limeta na šťávu 1/2 ks, šalotka 1 ks, česnek 2 stroužky, zázvor (5 cm) 1 kousek, mletý kmín 1/2 lžičky, nové koření rozdrcené 5 kuliček, oregáno 5 větviček, zeleninový vývar 1 hrnek, třtinový cukr 3 lžičky, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga. Kdo nezkusí, neuvěří té rafinované chuti.

Šalotku, česnek a zázvor nakrájíme na velmi malé kostičky. Do nádoby PH (pomalý hrnce) dáme trochu olivového oleje, rozehřejeme na sporáku. Přidáme šalotku, česnek a zázvor. Lehce orestujeme a přidáme vypranou a okapanou rýži. Promícháme a necháme asi 3 minuty restovat - znovu promícháváme, osolíme, opepříme, přilijeme vývar, víno a limetkovou šťávu.
Promícháme a přendáme nádobu ze sporáku do základny (z pánve do PH). Zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Asi po půl hodině odklopíme a přidáme veškeré koření a cukr. A znovu mícháme, přiklopíme a necháme dojít.

Mango nakrájíme na malé kostičky a přidáme ho do risotta asi 5 minut před koncem - jen aby se prohřálo. Poté můžeme servírovat.

Doboru chuť!

2015-02-24 Hlavní chody

Poznámka

Příprava pro pomalý hrnec. Tato verze je pro pomalý hrnec ve kterém je možní příprava na sporáku. Pokud máte typ který na toto není určen, připravte si základ na pánvi a pak přendejte.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI