Lilkové závitky zpět

Ingredience:
lilek1 ksschwarzwalská šunka (slanina apod.) plátkymozzarella1 ks
sušená rajčata naložená v oleji dle potřebyčesnek2 stroužkyčerstvá bazalka hrstka
olivový olej trochusůl špetka
lilek 1 ks, schwarzwalská šunka (slanina apod.) plátky, mozzarella 1 ks, sušená rajčata naložená v oleji dle potřeby, česnek 2 stroužky, čerstvá bazalka hrstka, olivový olej trochu, sůl špetka

Příprava

Podáváme třeba s pečivem nebo jenom se zeleninovým salátem.

Lilek nakrájíme na 1cm plátky, které osolíme a necháme vypotit. Poté je vysušíme papírovou utěrkou. Potřeme z obou stran olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 220°C. 
Plátky lilku vyjmeme z trouby a potřeme rozmačkaným česnekem, stačí z jedné strany. Každý plátek lilku položíme na plátek šunky, na něj dáme kousek mozzarelly, bazalku a sušené rajče. Já si mozzarellu trochu vždy osolím, ale není potřeba. Svineme a sepneme závitek párátkem. Opečeme na mírnějším plameni ze všech stran, a jakmile by měla mozzarella tendenci vytékat, vyjmeme.


2013-12-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI