Losos na bylinkách v citrusové šťávě se šťouchanými bramborami, šalotkou a pažitkou zpět

Ingredience:
losos2 ksČeské Ghíčko dle potřebyčesnek3 stroužky
směs vlastního koření dle chutilimetka1/2 kscitron1/2 ks
brambory dle potřebypažitka dle potřebybanánová šalotka dle potřeby
losos 2 ks, České Ghíčko dle potřeby, česnek 3 stroužky, směs vlastního koření dle chuti, limetka 1/2 ks, citron 1/2 ks, brambory dle potřeby, pažitka dle potřeby, banánová šalotka dle potřeby

Příprava

Lososa máme strašně rádi a vždy přemýšlím jak jej připravit, aby nám nezevšedněl. Čerstvé bylinky s citróny a limetkami nakoupeny, zásoba lososa v mrazáku tak s chutí do toho.

Připravíme si směs bylinek - nejvíce tymiánu. Dále přidáme rozmarýn, pažitku a bazalku. Pár snítků, lístečků, nepřeháníme, chceme si vychutnat rybu.
Koření zamícháme společně se šťávou z citrónu a limetky. Lososa osolíme a polijeme směsí bylinek, citrónu a limetky. Zakryjeme a necháme marinovat 2 hodiny. Rozehřejeme si České Ghičko, opečeme oloupaný česnek, který vyjmeme a na výpeku z česneku opečeme lososa.

Příloha:
Uvaříme si brambory, rozšťoucháme, přidáme čerstvou pažitku. Orestujeme si na Českém Ghíčku banánovou šalotku a přidáme do rozšťouchaných brambor. V případě potřeby přisolíme či přidáme ještě lžíci Českého Ghíčka.

2016-02-03 Hlavní chody

Poznámka

Směs vlastního koření - tymián, rozmarýn, pažitka, bazalka.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI