Losos na víně s tymiánem a s bramborem v troubě zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebylosos650 gtymián dle chuti
citron1/2 kssůl dle chutiRulandské šedé, bílé jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby
brambory dle potřeby
olivový olej dle potřeby, losos 650 g, tymián dle chuti, citron 1/2 ks, sůl dle chuti, Rulandské šedé, bílé jakostní víno odrůdové polosuché dle potřeby, brambory dle potřeby

Příprava

Losos patří mezi naše oblíbené ryby, a když jsem dostala chuť na víno, blesklo mi hlavou, že by to vůbec nemuselo být špatné a jsem moc ráda, že jsem spojení ryby a vína riskla a my si opět moc pochutnali. Tymián nám na rybě nesmí chybět a stejně tak citron, určitě se k této kombinaci vrátím.

Omytého lososa naporcujeme, zbavíme případných kostí, osolíme, pokapeme citronem a na každý filet dáme větvičku čerstvého tymiánu, necháme marinovat, přiklopíme alobalem a dáme do lednice. S citronem nešetříme. Hodinu před pečením přidáme bílé víno, kterým lososa polijeme a necháme opět pod alobalem v lednici. Lososa vyjmeme z lednice a na rozehřátém olivovém oleji opečeme z obou stran. Podáváme s opečeným bramborem. Brambory jsem oloupala, rozkrájela, osolila, přidala větvičky tymiánu, zalila olivovým olejem a upekla dozlatova.

2016-04-08 Hlavní chody

Poznámka

Synovi jsem připravila jako přílohu pyré z mrkve, petržele a brambory. Na víně jsem připravila pouze nám, syn měl lososa citronem, osoleného na tymiánu.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI