Ingredience: | |||||
losos | 2 porce | bramborové noky | 2 porce | baby špenát | 1 balení |
střední cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky | slanina | 2 plátky |
smetana | 100 ml | mořská sůl | 1 hrstička | pepř | 1 špetka |
muškátový oříšek | 1 špetka |
Tento recept patří mezi mé oblíbené a dávám si ho ráda v restauraci, když zrovna nemám chuť experimentovat. S příchodem miminka však na návštěvy těchto podniků není tolik času, ani chuti. Málokdy se s dítětem najíte v klidu, aniž by se pokusilo restauraci zbourat. Proč si tedy neudělat toto výborné a jednoduché jídlo v pohodlí domova, kde nikoho křik dítěte nepohoršuje, no ne?!
Nakrájíme na jemno cibuli, česnek, slaninu (na kostičky) a vše dáme osmahnout na pánev, dokud směs nezezlátne. Následně přidáme špenát a necháme orestovat. Osolíme, přidáme pepř a muškátový oříšek. Asi po třech minutách zalijeme smetanou a dobře mícháme, dokud se smetana nezredukuje. Během toho všeho jsme si dali vařit osolenou vodu. Jakmile voda přijde k varu, vložíme noky a necháme vařit, dokud nevyplavou nahoru. (Asi 3 minuty), následně přecedíme.
Lososa připravíme tak, že ho ze všech stran osolíme mořskou solí. Následně opečeme z obou stran po třech minutách. U ryb začínáme vždy stranou, kde je ķůže.
Poté můžeme vše servírovat na předehřátý talíř.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI