Losos se smetanovým baby špenátem, slaninou a bramborovými noky zpět

Ingredience:
losos2 porcebramborové noky2 porcebaby špenát1 balení
střední cibule1 ksčesnek2 stroužkyslanina2 plátky
smetana100 mlmořská sůl1 hrstičkapepř1 špetka
muškátový oříšek1 špetka
losos 2 porce, bramborové noky 2 porce, baby špenát 1 balení, střední cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, slanina 2 plátky, smetana 100 ml, mořská sůl 1 hrstička, pepř 1 špetka, muškátový oříšek 1 špetka

Příprava

Tento recept patří mezi mé oblíbené a dávám si ho ráda v restauraci, když zrovna nemám chuť experimentovat. S příchodem miminka však na návštěvy těchto podniků není tolik času, ani chuti. Málokdy se s dítětem najíte v klidu, aniž by se pokusilo restauraci zbourat. Proč si tedy neudělat toto výborné a jednoduché jídlo v pohodlí domova, kde nikoho křik dítěte nepohoršuje, no ne?!

Nakrájíme na jemno cibuli, česnek, slaninu (na kostičky) a vše dáme osmahnout na pánev, dokud směs nezezlátne. Následně přidáme špenát a necháme orestovat. Osolíme, přidáme pepř a muškátový oříšek. Asi po třech minutách zalijeme smetanou a dobře mícháme, dokud se smetana nezredukuje. Během toho všeho jsme si dali vařit osolenou vodu. Jakmile voda přijde k varu, vložíme noky a necháme vařit, dokud nevyplavou nahoru. (Asi 3 minuty), následně přecedíme.
Lososa připravíme tak, že ho ze všech stran osolíme mořskou solí. Následně opečeme z obou stran po třech minutách. U ryb začínáme vždy stranou, kde je ķůže.
Poté můžeme vše servírovat na předehřátý talíř.

Dobrou chuť!

2015-08-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI